Zaščita pred soncem: ne prezrite občutljivih predelov, kot je koža okrog oči!

Veliko pišemo o poletnem ličenju, vendar ne smemo pozabiti, da je zaščita pred soncem enako pomembna tema. Pri tem je najbolj pomembno dejstvo, da ni vsaka koža enaka. Ne govorimo zgolj o tipu kože, temveč tudi o razlikah med predeli kože.

Določeni predeli so bolj občutljivi kot drugi

zastita za obcutljive predele obraza

Določeni predeli so bolj občutljivi kot drugi, kot sta predela okrog oči in ustnic. Pri ustnicah se bo, denimo, najhitreje pojavil herpes, ki lahko za nekaj dni pokvari naše razpoloženje.

In čeprav gre za najbolj občutljive predele, na njih pogosto pozabimo, ko gre za zaščito pred soncem.

Pretirano izpostavljanje soncu lahko poleg opeklin in pospešenega staranja povzroči resne zdravstvene posledice.

Oči

Koža okrog oči je tanka in občutljiva. Na tem predelu bodo najprej nastale gubice, korektor pa najbolj pogosto kupujemo ravno zaradi tega predela.

Pekoč občutek?

zastita za obcutljive predele obraza

Se tudi ti bojiš pekočega občutka in zato ne nanašaš kreme z zaščitnim faktorjem na predel okrog oči? Ni razloga za strah! Pomembno je le, da izbereš nežne izdelke, ki zagotovijo popolno zaščito. Obstajajo tudi izdelki, ki so namenjeni prav občutljivim predelom, ponujajo višji faktor SPF, istočasno pa so nežni in, seveda, dermatološko preizkušeni.

Izberi ciljano nego in preizkušene izdelke. Če jih boš pazljivo nanašala, vsebina ne bo prišla v stik z očmi, tvoje veke pa bodo ostale zdrave in zaščitene. Na takšnih vekah bosta tudi senčilo in črtalo za oči videti lepša, ti pa boš brezskrbno in brez opeklin uživala v poletnih večerih.

Preberi še: Priprava kože za poletje

Za ta videz priporočamo

  • La Roche Posay Anthelios Ultra 50+

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, maske za obraz, nega obraza, Vichy

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najboljše CC kreme in korektivni tekoči pudri za izenačen ten

Sanjaš o koži brez napak, izenačeni in gladki polti? Bi si želela, da brazgotine, akne, pigmentne lise in rdečica izginejo s tvojega obraza...