Aktivnosti, v katerih uživamo, ko gremo od doma

Po večmesečni skrbi in spremembi življenjskega ritma je prišel čas, ko si končno lahko malo oddahnemo. Vrnitev v lepši vsakdan pomeni predvsem vključevanje tistih telesnih aktivnosti, ki nas kar najbolj izpolnjujejo.

Ne glede na tvojo izbiro, pa naj bo to tek, kolesarjenje, sprehod ob reki, joga, krožni trening, vaje moči, ples, naravni poligon, frizbi ali badminton z družbo, je pomembno, da ničemur ne dovoliš, da bi ti prekrižalo pot tvojega uživanja in sproščanja. Gibanje je ključni element zdravega življenjskega stila in zanj ne obstaja alternativa.

Aktivnosti, v katerih uživamo, ko gremo od doma

Redni trening krepi imunski sistem, izboljšuje držo in razpoloženje, krepi mišičevje, pomaga pri vzdrževanju telesne teže, hkrati pa omogoča, da se lažje rešimo toksinov in stresa, zato smo tudi psihično močnejši in stabilnejši.

Predlogi za avanturiste

Če ti je dovolj konvencionalnih načinov preživljanja prostega časa in si želiš nekaj povsem novega in drugačnega, je vožnja s kajakom vsekakor šport, ki se ga splača preizkusiti. Angažira mišice rok in hrbta ter nudi uživanje v čistem zraku, vonju vode in edinstvenem pogledu na obalo.

Na spisek »must try« lahko uvrstiš tudi lokostrelstvo. Ta zabaven šport krepi podobne skupine mišic kot kajak, vendar v manjši meri. Zahteva koncentracijo, preciznost in mirno roko, spodbuja tekmovalnost, kar je še posebej zabavno, če s seboj vzameš skupino prijateljev ali sodelavcev.

Aktivnosti, v katerih uživamo, ko gremo od doma

Novo dimenzijo uživanja v telesni aktivnosti in naravi ti lahko ponudi tudi jahanje. Zahteva precejšnjo spretnost in angažira vse mišice telesa. Poseben čar mu daje druženje s tako plemenitimi živalmi kot so konji. Če ljubiš adrenalin, vedno lahko preizkusiš tudi nekoliko bolj ekstremne zadeve, na primer rafting, zip-line, smučanje na vodi …

Skupnega sovražnika lahko premagamo!

Lepo vreme nas dobesedno vleče na plano … vse telesne aktivnosti pa imajo skupnega sovražnika – znoj. Neprijeten vonj in rumeni madeži pod pazduhami lahko pretresejo samozavest, posebej, kadar nimajo nobene veze z osebno higieno. Struktura kože, nivo hormonov, materiali naših oblačil za trening … Vse to lahko vpliva na pretirano izločanje znoja in širjenje neprijetnih vonjav.

Aktivnosti, v katerih uživamo, ko gremo od doma

Koža pod pazduhami je sama po sebi tanka in nežna, lahko pa je tudi izredno občutljiva, posebej po britju ali depiliranju. Trening dviga temperaturo telesa, toplota, znoj, bakterije, drgnjenje obleke in dezodoranti pa lahko izzovejo različne reakcije kože, posebej občutljive (luščenje, rdečica, srbenje, pekoč občutek …).

Dezodorant ali antiperspirant?

Znoj sam po sebi nima vonja, ta se ustvarja v kontaktu z bakterijami, prisotnimi na koži. Nevtraliziraš ga lahko na dva načina: z maskiranjem ali preprečevanjem potenja. V prvem primeru ti pomaga dezodorant – blokira vonj, v drugem pa antiperspirant – blokira potenje.

Za karkoli se odločiš, pazi, da je izdelek hipoalergen. Priporočljive sestavine so D-panthenol, kokosovo olje, mineralizirana voda, cink glukonat, provitamin B5, ter minerali kot so natrij, kalcij, karbonat in magnezij, ki pomirjujoče delujejo na občutljivo kožo.

Aktivnosti, v katerih uživamo, ko gremo od doma

Ena od najnovejših rešitev v proizvodnji deo-zaščite je uporaba magnezijovega oksida (MgO), sestavine, ki se jo v gimnastiki uporablja za odstranjevanje vlage z dlani. MgO je dokazano učinkovit kot antibakterijsko sredstvo, saj nevtralizira kisle molekule.

Zaščita, ki resnično traja

Razpršilo, roll-on, krema; formule proti belim sledem in rumenim madežem na obleki; izdelki proti potenju zaradi stresa; izdelki za občutljivo in depilirano kožo; različne ravni zaščite, ki traja 24, 48, 72 ur … 

Aktivnosti, v katerih uživamo, ko gremo od doma

Kot vidiš,  Vichy lahko premaga vsako prepreko, tvoja naloga je le, da poiščeš dezodorant ali antiperspirant, ki je namenjen specifikam tvoje kože.

Samo en klik te ločuje od vselej svežega vonja, gladkih pazduh brez draženja in neoporečno čistih majic, ne glede na napornost treninga!

Preberi še: Ko zapuščaš dom, se zaščiti pred soncem

Za ta videz priporočamo

 • Vichy 48 Hour Soothing Anti Perspirant Roll on Sensitive Skin

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Anti Perspirant Spray 48 Hour

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Deodorant Anti Perspirant 7 Day Treatment Cream

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Deodorant Treatment Anti Perspirant 48 Hour Spray

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Deodorant Stress Resist Anti Perspirant Intensive Treatment 72 Hour Roll On

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Mineral Aerosol Deodorant Spray

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Mineral Deodorant Roll on

  Takojšnje naročilo
 • Vichy Treatment Anti Perspirant 48 Hour Roll on

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: nega, večerna rutina, poletje, Vichy, pravilna nega, zaščito kože, Vichy Deodorant

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Revitalift Loreal kreme: Veliki vodnik

V mlajših dneh smo nagnjeni k eksperimentiranju, kasneje pa se z leti in izkušnjami naučimo precej hitreje prepoznati, kaj je za našo kožo dobro in ka...