»Baking« tehnika ličenja ponovno v trendu

Če si mislila, da je skrivnost videza znanih osebnosti v photoshopu in filtrih, si se zmotila. Ključ je v močni tehniki, s katero je naš obraz videti gladek in bleščeč prav kot porcelan, brez sleherne mane. Razlika med amaterskim in profesionalnim videzom je »baking«, zato nas sploh ne čudi, da je ponovno postal osvajajoči trend med umetniki in navdušenci ličenja.

Poleg tega, da izenači in pigmentira polt, pričvrsti ličila in jih zadrži na mestu po več ur, je cilj te tehnike tudi matiranje in tim. »likanje« obraza.

Izvajamo jo izključno na »kritičnih« predelih, s katerih želimo popivnati višek maščobe in jih želimo posvetliti – predel pod očmi, pod obraznimi linijami, brada ali nosni spoj, nikakor pa ne cel obraz!

Korak pred korakom:  Krema za oči

Glede na to, da tehniko uporabljamo predvsem na predelu okoli oči, je pomembno, da kožo na tem področju dobro hidriraš z bogatim antiridom, da se tanka in tudi sicer občutljiva koža ne bi sušila zaradi velike količine ličil. Krema bo zapolnila vse drobne linije, koža pa bo dobila potrebno vlažnost, zato korektor okoli oči ne bo deloval »pretežko«. Pomembno je le, da kremi daš čas, da se dobro vpije.

»Baking« tehnika ličenja ponovno v trendu

Korak 1: Tekoči puder

Čeprav sta glavna izdelka za kreiranje te tehnike korektor in transparentni puder, ne pozabi, da je pred njima na vrsti tekoči puder, ki predstavlja neke vrste bazo in izenači polt. Manjšo količino ličila nanesi na ličnice, čelo, brado in lica, zatem pa vse skupaj dobro zabriši s pomočjo gobice za ličenje.

Korak 2: Korektor

Odstrani sledi utrujenosti in prekrij podočnjake. S tekočim pudrom v pikicah zariši obrnjeni trikotnik pod oči (od notranjih kotičkov do vrhov ličnic). Uporabi izdelek, ki je za odtenek ali dva svetlejši od tvojega pudra (polti), zatem lepo zabriši.

Korak 3: Puder v prahu

Dobeseden prevod angleškega izraza »baking« je »peči«, kar je precej logično ime za postopek, kjer ima glavno vlogo »prekrivalca« prozorni puder (nekako kot s folijo prekrijemo lazanjo, da bi jed ostala sočnejša in lepša na pogled).

Z gobico za ličenje vtapkaj debelejšo plast transparentnega pudra na kritična mesta in pusti »delovati« 10-15 minut. Ne le, da bo vsrkalo odvečno maščobo, pod delovanjem toplote, ki jo oddaja koža, se bo pospešilo topljenje pudra in korektorja, kar daje neoporečno bleščečo in gladko polt, hkrati pa izredno obstojnost ličil. Na koncu ti preostane le še to, da z velikim okroglim čopičem otreseš višek prahu (uporabi lahke, nežne gibe), določiš obrazne linije in zaključiš z ličenjem kot sicer.

»Baking« tehnika ličenja ponovno v trendu

O pudru

»Translucent«, transparentni ali prozorni puder uporabljamo za pričvrščevanje, ne pa za prekrivanje. Nadzira namreč sijaj in matira obraz, vpija višek tekočega pudra, ker je prozoren, pa ne spreminja naravne barve polti.

Drobna, a pomembna opomba!

To metodo odsvetujemo osebam s suho in zrelo kožo, saj še dodatno poudari suhost in gube, zaradi mnogih plasti pa je prav tako ni najbolje uporabljati vsakodnevno.

Preberi še: Ličila online: Top 10 lepotnih izdelkov

Za ta videz priporočamo

 • Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Powder Foundation

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Mineral Matte Finishing Powder

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Hydra Genius For Normal To Dry Skin

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H by Loreal Paris

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 105

  Takojšnje naročilo

Registrirajte se / Prijavite se