Barvna črtala: najhitrejši način, da preobraziš celoten videz

Začnimo z drobnim testom: pokukaj v tvojo toaletno torbico in povej, kaj vidiš? Najbrž črna, morda rjava črtala in barvice, kajne? Ne skrbi, klasiki so povsem ok in najbrž nikdar ne bodo šli iz mode, vendar ali ne misliš, da je čas kot nalašč za razbijanje monotonije?

Čemerno nebo in hladni jesenski dnevi praktično zahtevajo (letos še bolj kot kdajkoli prej), da v svoja življenja vnesemo veselje in barvitost. Odkar so zaščitne maske postale del našega vsakdana in se je pozornost pri ličenju »preselila« na oči, je povsem jasno, na katerem delu obraza se dogajajo najhitrejše in najmočnejše preobrazbe.

Živahna, neon ali pastelna – povsem vseeno, pomembno je le, da so barvna črtala trenutno najbolj iskana oprema vsakega dekleta!

Linija barvnega črtala spreminja svet

Za črnim in rjavim si najbrž vsaj enkrat v življenju posegla za modrim črtalom. Čeprav so letošnjo sezono hit prav vsi odtenki modre, vseeno ne moremo reči, da gre za velik preboj zone poznanega. Za pogumne in drzne, ki si letošnjo jesen želijo biti drugačne in »spregovoriti z očmi«, predlagamo bordo, rožnato, barvo fuksije, rumeno, vijolično, zeleno, oranžno in seveda vselej zmagovalno kombinacijo srebrne in zlate.

Samo zamahni s čopičem in čarovnija bo storila svoje! Ne glede na to, ali imaš raje tradicionalni zadimljeni stil (»smokey eye«) ali monokromatične tehnike, tvojega karakterja nič ne izrazi bolje kot grafično barvno črtalo. Mirno se igraj, saj je dovoljeno prav vse – preproste, tanke ali  močne, debele linije; različne dolžine in koti »krilc«; ena ali dve različni barvi …

Nikdar opaznejše in nikdar preprosteje

Znano je, da črna črtala zahtevajo več natančnosti kot ostala, zato se s tistimi v barvi lahko nekoliko bolj sprostiš. Četudi nisi mojstrica, boš hitro in zlahka ustvarila nekaj umetelnega.

Zaradi preciznosti (pa tudi učinka) v glavnem vsi najprej pomislimo na klasično tekoče črtalo s čopičem, vendar ne gre pozabiti, da danes obstajajo rešitve, precej preprostejše za uporabo. Če tvoja roka ni pretirano mirna, so zate boljša rešitev izdelki v obliki flomastra. Po drugi strani pa se tiste bolj spretne lahko igrate s čimerkoli: gel črtali, tekočimi, takšnimi v svinčniku … karkoli vas privabi.

Dvojna linija črtala v dveh odtenkih

Če nisi pripravljena niti začasno zapustiti svojega najljubšega črtala črne barve, je morda to pravi trenutek, da ga povsem postopoma začneš pozabljati.

Obrobljanje začni kot po navadi, z gladko, ravno, tanko črno linijo čim bližje trepalnicam. Čim se tekstura posuši, tik nad njo zariši še eno, tokrat barvno linijo. Bordo je idealna izbira za začetke eksperimentiranja, prav tako tudi kobalt modra. Solzni liniji oziroma kanalu pripada samo tanka črna linija.

Barva na spodnji veki

Kdo pravi, da so barvna črtala mišljena samo za zgornje veke?

Zdaj je pravi trenutek, da preizkusiš nekaj drugačnega in povsem preobrazbenega. S tolikimi barvami v obtoku se pojavlja logično vprašanje: kako izbrati pravo za tebe, tisto, ki ti najlepše pristaja? Glavni cilj je, da odkriješ barvo, ki perfektno poudarja tvoje oči. Zato velja:

- Če so tvoje oči rjave, preizkusi zeleno;

- Če imaš zelene oči, svojo prelepo in tako redko barvo poudari z vijoličnimi odtenki na spodnji veki;

- Če imaš modre oči, enako stori z zlato.

Pravila pa seveda obstajajo zato, da bi jih prekršili, zato v roke vzemi katerokoli barvo črtala in jo razmaži ob liniji spodnjih trepalnic – bum! Kdo bi rekel, da tako malo barve na obrazu lahko povzroči tako velik učinek!

Klasična krilca v neklasični barvi

Vsaka uporaba barvnega črtala zahteva, da veke predhodno opremiš z namensko podlago (osnovo), saj si tako lahko prepričana, da se nič ne bo razmazalo.

Najlažji način za ustvarjanje preciznega zavihka ali krilca je, da zarišeš linijo od zunanjega kotička očesa navzven, proti sencem (ne pozabi, da je velikost krilca odvisna od dolžine in kota te linije). Z istim črtalom začrtaj diagonalo od notranjega kotička zgornje veke vse do konca prve linije. Tako boš ustvarila svojevrsten trikotnik, ki ga zatem le še zapolniš z izbrano barvo. Celoten stil zapečati z več plastmi maskare.

Minimalno časa za maksimalno preobrazbo

Ne glede na to, ali si se odločila za neonska, pastelna ali živahna črtala, je pomembno vedeti, da ti z vpadljivimi barvami na vekah ni treba preveč skrbeti za druga ličila, predvsem za odtenek šminke. Izbira je lažja kot kdajkoli – nevtralni toni ali samo sijaj za ustnice. Da, tako preprosto je.

Risanje linij z živahnimi barvami je popolni hit te sezone, ki bo še posebej všeč vsem, ki jim je dovolj zabrisovanja in blendiranja raznih senčil. Ta stil zahteva minimalno posvečenega časa, a zagotavlja maksimalni učenk.

Katera je tvoja najljubša barva črtala? Podeli z nami v komentrajih!

Preberi še: Kako izbrati maskaro glede na krtačko

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Blue

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Deep Teal

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Liquid Eyeliner - Quartzy

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup White Liquid Liner

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Heavy Metal Glitter Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , črtalo za oči , oči , večerni make up , dnevni make up , jesenski makeup videz, Maybelline New York , L'Oréal Paris, Urban Decay, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Microfeathering je preteklost - tu je microshading

Čeprav je tehnika microfeathering osvojila mnoge simpatije, saj obrvi naredi pernate in lahkotne, še vedno stremimo k poudarjenim, definiranim obrvem,...