BIOTHERMOVO MLEKO ZA SONČENJE

WATERLOVER SUN MILK, BIOTHERMOVO MLEKO ZA SONČENJE, KI PODPIRA BIOTSKO RAZNOVRSTNOST VODNIH EKOSISTEMOV. 

Gre za prvo Biothermovo ekološko  linijo izdelkov za sončenje, ki zagotavljajo enak občutek ugodja na koži. 
Izdelki vsebujejo ekološko testirane filtre z zaščitnim faktorjem in 96-odstotno biorazgradljivo osnovno formulo, s katero je vpliv na vodno okolje zmanjšan.  Zdaj lahko zaščitite vse, kar imate radi: svojo kožo, kožo svojih družinskih članov in ocean.    

SMO LJUBITELJI VODE

BIOTHERMOVO MLEKO ZA SONČENJE

Kot poklon bogati dediščini podjetja, v katerem igra voda ključno vlogo, Biotherm prek programa Water Lovers že od leta 2012. aktivno podpira zaščito oceanov na svetovni ravni.
    
Poleg financiranja kampanj za zaščito oceanov je Biotherm v zadnjih petih letih vložil veliko truda, da bi zmanjšal negativen vpliv izdelkov, ki se izperejo v vodno okolje. To je storil s tem, da je iz vseh formul odstranil mikrokroglice. 

Z osredotočenostjo na embalažo in vsebino formule je ustvaril novo generacijo izdelkov z izboljšanim okoljskim profilom, ki jih odlikuje boljša biorazgradljivost in manjši vodni odtis.

Poletje 2017. predstavlja še en korak naprej v razvoju nove, ekološko testirane formule in v ustvarjanju izdelkov za sončenje v skladu z ekološkimi načeli. 

NOVA RAVEN ZAŠČITE ZA LJUBITELJE VODE V LETU 2017

BIOTHERMOVO MLEKO ZA SONČENJE


VELIK NAPREDEK PRI USTVARJANJU IZDELKOV ZA SONČENJE V SKLADU Z EKOLOŠKIMI NAČELI 

Razvoj izdelkov za zaščito pred soncem z izboljšanim okoljskim profilom in z enako učinkovito zaščito (zaščitni faktor 15, 30 in 50) ter z ravnjo ugodja, ki je enaka kot pri drugih Biothermovih izdelkih, je zahteval uporabo obsežnega postopka formuliranja in razvoj novega protokola za testiranje okolja pod imenom Ocean 5 Testing Platform.TM

PLATFORMA ZA TESTIRANJE OCEAN 5 TESTING PLATFORMTM
7 let, 200 testiranj, 20 znanstvenikov in izbiranje med 150 vrstami snovi. 

Da bi razvili novo formulo za zaščito pred sončnimi žarki, so strokovnjaki v Biothermovih laboratorijih oblikovali platformo za testiranje okolja, imenovano Ocean 5 Testing PlatformTM. Vse formulacije so testirali tako na planktonskih organizmih v sladki vodi kot na številnih drugih organizmih, ki prebivajo v sladkih vodah in v morskem svetu. Dvajsetčlanska ekipa znanstvenikov je izvedla približno 200 testiranj, da bi ocenila morebiten vpliv vsake formulacije na biotsko raznovrstnost vodnih ekosistemov. 

BIOTHERMOVA NAJBOLJ EKOLOŠKA LINIJA IZDELKOV ZA SONČENJE 

BIOTHERMOVO MLEKO ZA SONČENJE

ZA OBRAZ IN TELO, ZAŠČITNI FAKTOR 15, 30 in 50, ZA VSE TIPE KOŽE, TUDI OBČUTLJIVO, ZA VSO DRUŽINO

IZBOLJŠAN OKOLJSKI PROFIL 
Ekološki filtri za zaščito pred sončnimi žarki, testirani s pomočjo Biothermove platforme Ocean 5 PlatformTM.
96 % biorazgradljiva osnovna formula .
Nova, lahka in ekološko oblikovana embalaža z za 14 % manjšim deležem plastike v primerjavi s standardno stekleničko. Tako plastično stekleničko kot pršilo je mogoče v celoti reciklirati z običajnim postopkom za recikliranje plastenk za pijače. 

OPTIMALNA ZAŠČITA
Kompleks Mexoblue: popolna kombinacija zaščitnih filtrov (UVA/UVB/UVA-UVB) z optimalnim okoljskim profilom.
Izdelki so obogateni s pomirjevalnim in obnovitvenim planktonom Life PlanktonTM ter E-vitaminom, katerega antioksidacijske lastnosti zmanjšajo oksidacijske poškodbe zaradi delovanja UV-žarkov.

NOVA TEKSTURA 
Nemastna, vlažilna tekstura, ki se preprosto nanese, pusti na koži pridih svežine in ne pušča belih sledi:
- enakomeren nanos: 86 %, 
- na koži ne pušča belih sledi: 85 %,
- diši kot poletni dopust: 75 % .

ZNANJE IN IZKUŠNJE V PODLAGI IZDELKA WATERLOVER SUN MILK

Caroline Nègre, vodja testiranj 

Zakaj je Biotherm razvil linijo izdelkov za sončenje v skladu z ekološkimi načeli? 
Ker prek programa Water Lovers aktivno sodelujemo v aktivnostih za zaščito voda, smo seznanjeni z okoljskimi spremembami, kot sta segrevanje ozračja in povečanje ravni kislosti oceanov, ki vplivajo na vedno večjo ranljivost vodnega okolja. Začeli smo pri predpostavki, da vsak izdelek pušča sledi. Svoje izdelke za sončenje pa smo želeli izboljšati, da bi čim bolj zmanjšali vodni odtis in hkrati zagotovili optimalno zaščito in visoko raven ugodja, po čemer so Biothermovi izdelki za sončenje prepoznavni na tržišču. 

Je WaterLover Sun Milk odgovor na želje kupcev? 
Naše izdelke kupujejo izjemno aktivne in uspešne ženske, ki uživajo v življenju in ki jim je poleg vrhunske zaščite in občutka ugodja na koži pomembna tudi ekološka sprejemljivost izdelkov. V primerjavi z drugimi izdelki za sončenje ponuja WaterLover Sun Milk popolno kombinacijo zaščite, čudovitega občutka ugodja na koži in zmanjšanega vpliva na okolje. 

Kaj vam je predstavljalo največji izziv? 
Od samega začetka smo želeli razviti linijo izdelkov za sončenje z zmanjšanim vplivom na raznolikost vodnih ekosistemov in pri tem zagotoviti optimalno zaščito in visoko raven ugodja. Na primer:
- izdelki za sončenje s klasičnimi zaščitnimi filtri zagotavljajo optimalno zaščito in izjemen občutek ugodja na koži, nimajo pa nujno tudi optimalnega okoljskega profila;
- izdelki za sončenje z mineralnimi filtri imajo boljši okoljski profil, vendar ne zagotavljajo vedno tudi optimalne zaščite in občutka ugodja na koži – tekstura formul je pogosto gostejša in pušča bele sledi.
WaterLover Sun Milk je vrhunska Biothermova inovacija, ki izpolnjuje vse tri kriterije in predstavlja ogromen korak naprej v kozmetični panogi. V izdelek in razvoj formule je vloženih sedem let dela, ekipa 20 znanstvenikov pa je izvedla približno 200 testiranj 150 vrst snovi.

Na kakšen način ste izboljšali ekološko sprejemljivost izdelka Waterlover Sun Milk? 
Razvili smo prvo platformo za testiranje Ocean 5 PlatformTM, ki povezuje različne sladkovodne in morske organizme. Uporabljali smo jo v dolgotrajnem postopku formuliranja, saj smo želeli zagotoviti zaščito in občutek ugodja, ki bi ga zagotavljal naš sanjski izdelek. Inovacija je v tem primeru rezultat temeljitega postopka formuliranja, izjemne natančnosti pri odmerjanju in preverjanja ter izbiranja kombinacije sestavin, končni izdelek pa – popolno mleko za sončenje za ljubitelje vode.

Je Waterlover Sun Milk primeren za otroke? 
Da, uporabljajo ga lahko vsi družinski člani, tudi tisti z občutljivo kožo.

Načrtujete spremeniti formulacijo drugih izdelkov iz Biothermove linije za sončenje?
Vsekakor bomo še naprej spremljali, kako naše formulacije vplivajo na vodno okolje, predlagali učinkovito zaščito, ocenjevali življenjski cikel embalaže izdelkov in zadovoljevali pričakovanja in potrebe kupcev glede nanosa izdelkov in ravni občutka ugodja.

BIOTHERMOVE AKTIVNOSTI

BIOTHERMOVO MLEKO ZA SONČENJE

ODPRAVA WATER LOVERS

Biotherm bo sponzoriral novo raziskavo travnikov morskih trav in območij, na katerih želve izležejo jajca, ter vpliva plastičnih delcev, ki se bo letos poleti izvajala v okolici otoka Formentere. Odpravo bo vodila dr. Sylvia Earle s pomočjo svoje ekipe Mission Blue Expedition, skupine znanstvenikov iz Mednarodne zveze za ohranjanje narave in naravnih virov (IUCN) ter lokalnih institucij. Ker sidranje motornih ladij ogroža starodavne travnike morskih trav, je glavni cilj odprave vzpostavitev sodelovanja z lokalnimi partnerji z namenom reševanja tega vprašanja in dviganje ravni osveščenosti javnosti prek kampanje na družbenih omrežjih.

Projekt je bil junija 2016. predstavljen v Španiji, v obdobju prve Biothermove odprave Water Lovers na Majorki. Ob isti priložnosti je bil predstavljen tudi Water Lovers Sun Milk, dogodka pa se je udeležila tudi Biothermova ambasadorka Elsa Hosk.

BIOTHERMOVA PODPORA POBUDI MISSION BLUE

Sklad Sylvie Earle je začel globalno pobudo pod imenom Mission BlueTM, da bi spodbudil javnost k zagotavljanju podpore globalnemu omrežju zaščitenih morskih območij (t. i. hope spots). Cilj pobude je zaščititi in obnoviti naravno stanje oceanov, modrega srca našega planeta.

Biothermov program Water Lovers kot partner pobude Mission Blue aktivno sodeluje pri varovanju zaščitenih morskih območij in je od leta 2012. promoviral in finančno podprl aktivnosti, povezane s šestimi takšnimi območji v vseh delih sveta. 

Preberi še: SKIN FITNESS​

Povezane teme: nega, trend , moda

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Retinol: Spoznaj super zvezdo v negi kože!

Če si opazila prve znake staranja na obrazu, brez panike! Nekaj, kar lahko takoj storiš, je, da se zazreš v svojo rutino nege kože in vanjo uvrstiš iz...