Izberi svoj odtenek

Kot vsako leto je tudi lani Barvni inštitut Pantone objavil lestvico desetih barv, ki jih bomo najpogosteje nosile v pomladi. Po mnenju strokovnjakov je izbor sestavljen iz barv, ki odsevajo trenutno dogajanje v svetu. In katere barve bodo popularne letošnje spomladanske mesece? Predvsem umirjeni toni kombinirani z nekoliko živahnejšimi in radoživimi odtenki. Ljudje se namreč v trenutni situaciji najbolje počutimo v pomirjajočih in udobnih tonih, ki so topli in nam nudijo neke vrste varnost. Tako so se na seznamu znašle tudi barve breskve, ledene kave in zlatica, mi pa smo preverile, kako se v izbranih barvah znajdejo znane Slovenke.

Rožnati odtenek Rose Quartz

Če bi popolnoma prevedli ime izbrane barve, bi končali nekje pri rožnatem odtenku kremena. Zaradi nežnosti in umirjenosti ga je v svojih kreacijah pomlad/ poletje 201 uporabilo kar 22% modnih oblikovalcev. Odtenek, ki nas spominja na nežno zardela lička, mirne sončne zahode in brsteče cvetlice, bo torej eden izmed najbolj zaželenih na pomladanskih mestnih ulicah. Že pred začetkom pomladi pa ga je v svoja oblačila vpletla tudi slovenska modna oblikovalka Nina Šušnjara.

»Fiesta« rdeča

Z energijo nabit barvni odtenek je znanilec sezone raziskovanja in osvobojenega duha. Močan in ognjen odtenek, je popolno nasprotje pomirjajočih in mehkejših tonov, ki so se znašli na lestvici. Oznanja namreč začetek zabave in življenja, ki je en sam praznik. Feisto smo opazili tudi na puloverju lastnice modne agencije Model Group Maje Bulc.

 

Wildest dreams 💝

A photo posted by Maja Bulc (@majabulc) on

Barva latvice

Senca vodni barv, ki se že rahlo nagiba proti zeleni barvni družini je barva školjke latvice. Jasen, čist odtenek, ki odraža svežino in spokojnost, tako barvnih kombinacij kot tudi jasnino naših misli. Že jeseni ga je odlično kombinirala modna blogerka Ajda Sitar.

 

Our last sanctuary is just stunning! Wearing @katjakoseljjewellery head piece. #travelblog #bali #jimbaran

A photo posted by Ajda Sitar (@ajdasitar) on

Povezane teme: trend , frizura, slog

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Manikira trend: Puder nohti

Kot kaže, je gelirnim in akrilnim nohtom odzvonilo, saj na lepotno sceno v polnem sijaju prihajajo puder nohti ali tim. dipping...