K lepotni make up – lepota Daljnega vzhoda

Življenjski stil naših vzhodnjaških sester v marsičem predstavlja dober model: od prehrane, nege, vrednot – pa vse do videza, o čemer trenutno teče beseda. Ko bolje spoznamo »K« lepoto, so postane jasno, zakaj je svet navdušeno sprejel ta korejski trend.

K lepotni make up – lepota Daljnega vzhoda

Osnovni postulat je nega, oziroma bolj natančno – lepotna nega. Za razliko od običajnega zahodnjaškega pristopa, s katerim želimo obraz čim bolj prekriti, »K« lepotni trend kožo odkriva, pred tem pa ji zagotovi zdravje in lepoto.

Spoznajmo malo bolje ta lepotni fenomen. Da bi ga lažje razumele, ga bomo razdelili na dve fazi:

Korejska nega

Kot prvo – korejski estetski standard videza kože je drugačen od tistega, ki je bil še do včeraj »must be« v našem delu sveta. Namesto zagorele kože »K«-beauty slavi svetlo polt, prosojen ten, kožo brez vidnih učinkov sonca. Da pa bi koža zasijala v vsej svoji lepoti, ji moramo posvečati veliko skrbi in nege. To se ne nanaša le na kremo za obraz. Korejska kozmetika izhaja iz globinskega čiščenja, zaščite in hranjenja kože. Šele zdrava koža je lepa kože, to je eden od »K« lepotnih imperativov!

K lepotni make up – lepota Daljnega vzhoda

Korejska nega predvideva ne invazivne preparate, ki so subtilni in hkrati dovolj učinkoviti. Serumi, maske, kreme, celo probiotiki za obraz so del »K« lepotne nege. Vendar ne gre le za sete izdelkov iz Koreje, ali za izdelke iz drugih delov sveta, ki so bili ustvarjeni po zgledu »K« lepotnih načel, pač pa za spremembo našega odnosa do lastne kože. Boljše razumevanje in vsakodnevna nega. Šele tedaj, ko s kožo ravnamo dovolj dobro, sledi …

K beauty ličenje

Ko je koža obraza negovana, je ličenje povsem preprosto. Pri uporabi ličil sta pomembni prefinjenost in preprostost.

Obe kvaliteti ličenja ti predstavljamo v nekaj korakih:

1. Nežen obraz

Koža mora biti zdrava in napeta, ohraniti mora svoj naravni, kar se da svetel odtenek. Nikakor ti ne priporočamo izbire očitno svetlejšega pudra. Za polt poskrbi na dva načina: zaščiti kožo pred soncem in zabavaj se z osvetljevalcem. Pozabi na konturiranje, to nikakor ne spada v korejsko ličenje. Lahko pa si privoščiš nežno poudarjanje svetlejših področij.

K lepotni make up – lepota Daljnega vzhoda

2. Velike oči

Črtalo in maskara! Ko gre za »K« lepotni trend ličenja oči, je to vse, kar je treba poznati. Ok, seveda je vselej dobrodošla uporaba primer-a (baze) za oči, enako velja za nevtralna senčila, kar pa se tiče linije s črtalom, uporabi puppy liner stil, ki se mu ni mogoče upreti. Od polovice veke proti zunanjemu kotičku zariši linijo, ki naj se zaključuje z blagim vihanjem navzgor, nikakor pa naj ne prehaja čez zunanjo očesno linijo. S črtalom lahko začrtaš tudi diskretno linijo v samem kotičku spodnje veke, vendar raje uporabi nek mehkejši, rjavkast odtenek. Črtalo mora vselej biti precizno, pri tem pa Puppy liner vizualno »privziguje« oko. Maskara ne sme biti težka in nabrana, pač pa natančno razporejena po razčesanih trepalnicah. Na spodnje trepalnice maskaro nanesi povsem nežno, ali pa sploh ne.

3. Karakteristične obrvi

Poudarjene, a ne vpadljive. Opazne, a ne dominantne. V tem je trik obrvi, ki jih narekuje »K« lepotni stil. Naraven in mehkejši videz boš dosegla, če boš izbrala sence ali barvico, ki so en odtenek svetlejše od tvojih naravnih obrvi. Za nekoliko več poudarka pa lahko izbereš ličila, ki se povsem ujemajo s tvojim naravnim odtenkom.

4. Male mehke K beauty ustnice

Za korejsko ličenje ne potrebuješ trikov, ki bi optično povečali tvoje ustnice in jih naredili polnejše. Pravzaprav, naredi prav nasprotno! Če si že kraj slišala za lip gradients, je zdaj odlična priložnost, da to tudi preizkusiš. Za kaj gre? Za vizualno zmanjšanje ustnic, z nanašanjem močnejšega odtenka šminke v notranji del ustnic, ki proti zunanjemu robu postopoma bledijo. Manjše, a nič manj zapeljive ustnice so načelo »K« lepotnega trenda.

K lepotni make up – lepota Daljnega vzhoda

Prav tako so »K« ustnice lahko tudi klasično naličene, vendar vselej diskretno in izzivalno. Ali uporabimo povsem naravne odtenke, s kapljico sijaja, ali pa izberemo enega od ljubkih rožnatih tonov. Čeprav je pomembno, da je šminka natančno nanesena, črtalo za ustnice ne spada v ta trend.

5. Čvrsta lička

Rožnata in marelična. V prvi vrsti rožnati odtenki rdečila, če želimo ustvariti avtentično korejsko ličenje. Na svetel obraz nanesi nežno rdečilo, prav na ličnice (in malo čeznje) – in Daljni vzhod je naenkrat precej bližje!

6. Mono-kromatična »K« lepota

»K« lepotni trend je idealen za to, da preizkusiš ličenje v eni barvi. Torej – ista barva za ustnice, oči in lica. Priporočamo, da izbereš svetlo rožnato ali nežno marelično barvo, hkrati pa se drži zlatega pravila – ne pretiravaj. Črtalo je tudi v tej različici možno, ne pa nujno, maskara pa je obvezna.

Si želiš preizkusiti ta način ličenja? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Tehnika draping – nesporni hit tedna mode v New Yorku

Za ta videz priporočamo

  • L'Oréal Paris Isabel Marant Smile

    Takojšnje naročilo
  • L'Oreal Paris Infaillible 24 Hour Fresh Wear Amber

    Takojšnje naročilo
  • L'Orêal Paris Unlimited Mascara

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , črtalo za oči , oči , konturiranje, ustnice, trend , nude , obrvi

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Si pripravljena na volumen, ki ruši meje?

Ko zaščitne maske prekrivajo polovice naši obrazov, je maskara najmočnejše makeup orožje, kar se jih lahko najde v vaši toaletni torbici. ...