Kako naličiti oči z banana tehniko?

Ko smo ravno pomislili, da smo, kar se ličenja tiče, slišali in videli že vse, se pojavijo nove tehnike in drugačni odgovori na vprašanje, kako naličiti oči. Banana tehnika za pravilno ličenje oči pravzaprav nima veliko skupnega s tem eksotičnim sadežem, razen oblike – zakrivljene linije z odebelitvijo.

Najboljše je to, da je banana tehnika ustrezna za ličenje tako rjavih kot modrih in zelenih oči, primerna pa je tudi za najrazličnejše oblike oči.

Kaj je cilj ličenja oči s to tehniko? 

Pravilno ličenje s tehniko banana dela čudeže in lahko povsem preoblikuje obraz: drobne oči naredi vizualno večje, ozko postavljene zenice bolj razmaknjene, »dviga« spuščene veke … Dobrih učinkov na pretek. Zato si poglejte naše nasvete, kako to tehniko uporabiti pri ličenju. Torej – banana tehnika in ličenje oči, korak za korakom.

Preden začnemo, moramo vedeti, da obstajata dva načina izvajanja te tehnike – odprta in zaprta banana tehnika, ki se medsebojno razlikujeta v izbiri palete senčil in niansiranju. Svetujemo ti, kako ustvariti obe:

Kako naličiti oči z odprto banana tehniko

Ideja odprte banane tehnike je, da vizualno oddaljimo očesi in ju dodatno »odpremo«. Svetlejše odtenke senčil nanašamo v notranjost veke in jih zabrisujemo navzven. Približno 1/3 veke pokrijemo s svetlo barvno paleto (bela, bež, svetlo siva …), ki se navzven postopoma preliva v pridušene odtenke. Banana linijo lahko začrtamo z mehkim črtalom za oči ali tankim čopičem in povsem temno senco. Obliko banane povlečemo ob samem robu veke navzven, ter pri tem sledimo njeni naravni osenčenosti. Zabrišemo in niansiramo s kančkom še svetlejšega senčila, v kolikor je to potrebno. S črtalom zarišemo linijo po celi dolžini veke, po želji tudi na rob spodnje veke.

Kako naličiti oči z zaprto banana tehniko

Za stil zaprte banane temno banana linijo podaljšamo preko celega zgornjega oboda veke proti notranjemu kotičku očesa. S tem ustvarjamo globino. Osrednji del veke poudarimo s svetlejšim senčilom, enako tudi rob nad veko in pod obrvjo, da bi bila banana linija še bolj očitna. Z istim temnim senčilom kot prej lahko zarišemo linijo spodnje veke in nato po dolžini roba veke nanesemo še črtalo.

Upamo, da smo vsaj približno odgovorili na vprašanje »kako si naličiti oči«. Banana tehnika zahteva določeno stopnjo veščine, zato pa je rezultat še kako všečen: poudarjen oči, ob spremljanju naravnih krivin oči in vek. Če uporabljaš nežnejše odtenke senčil, je banana tehnika ustrezna za dnevno ličenje, medtem ko njena večerna izvedba narekuje intenzivnejše barve in bolj vpadljive kontraste. Če se ti igranje s klasičnimi odtenki senčil zdi dolgočasno, te še kako spodbujamo, da preizkusiš banana tehniko ličenja oči z atraktivnejšimi barvami.

Preberi še: Top 10 izdelkov za ličenje oči za začetnike

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Eye Go Wild Eyeshadow

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Edit Mini Utopia

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Lancome Hypnose Eyeshadow Palette 01

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Colour Clutch

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow Palette Stoned Vibes

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči , trend , Lancome, NYX Professional Makeup, YSL, Urban Decay, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Lash Paradise maskara z novo formulo

Nekoč smo morali nanašati več plasti maskare, da bi dosegli želeni učinek, vendar vse to ni več potrebno...