Kako naličiti oči z banana tehniko?

Ko smo ravno pomislili, da smo, kar se ličenja tiče, slišali in videli že vse, se pojavijo nove tehnike in drugačni odgovori na vprašanje, kako naličiti oči. Banana tehnika za pravilno ličenje oči pravzaprav nima veliko skupnega s tem eksotičnim sadežem, razen oblike – zakrivljene linije z odebelitvijo.

Najboljše je to, da je banana tehnika ustrezna za ličenje tako rjavih kot modrih in zelenih oči, primerna pa je tudi za najrazličnejše oblike oči.

Kako naličiti oči z banana tehniko?

Kaj je cilj ličenja oči s to tehniko? 

Pravilno ličenje s tehniko banana dela čudeže in lahko povsem preoblikuje obraz: drobne oči naredi vizualno večje, ozko postavljene zenice bolj razmaknjene, »dviga« spuščene veke … Dobrih učinkov na pretek. Zato si poglejte naše nasvete, kako to tehniko uporabiti pri ličenju. Torej – banana tehnika in ličenje oči, korak za korakom.

Preden začnemo, moramo vedeti, da obstajata dva načina izvajanja te tehnike – odprta in zaprta banana tehnika, ki se medsebojno razlikujeta v izbiri palete senčil in niansiranju. Svetujemo ti, kako ustvariti obe:

Kako naličiti oči z banana tehniko?

Kako naličiti oči z odprto banana tehniko

Ideja odprte banane tehnike je, da vizualno oddaljimo očesi in ju dodatno »odpremo«. Svetlejše odtenke senčil nanašamo v notranjost veke in jih zabrisujemo navzven. Približno 1/3 veke pokrijemo s svetlo barvno paleto (bela, bež, svetlo siva …), ki se navzven postopoma preliva v pridušene odtenke. Banana linijo lahko začrtamo z mehkim črtalom za oči ali tankim čopičem in povsem temno senco. Obliko banane povlečemo ob samem robu veke navzven, ter pri tem sledimo njeni naravni osenčenosti. Zabrišemo in niansiramo s kančkom še svetlejšega senčila, v kolikor je to potrebno. S črtalom zarišemo linijo po celi dolžini veke, po želji tudi na rob spodnje veke.

Kako naličiti oči z banana tehniko?

Kako naličiti oči z zaprto banana tehniko

Za stil zaprte banane temno banana linijo podaljšamo preko celega zgornjega oboda veke proti notranjemu kotičku očesa. S tem ustvarjamo globino. Osrednji del veke poudarimo s svetlejšim senčilom, enako tudi rob nad veko in pod obrvjo, da bi bila banana linija še bolj očitna. Z istim temnim senčilom kot prej lahko zarišemo linijo spodnje veke in nato po dolžini roba veke nanesemo še črtalo.

Kako naličiti oči z banana tehniko?

Upamo, da smo vsaj približno odgovorili na vprašanje »kako si naličiti oči«. Banana tehnika zahteva določeno stopnjo veščine, zato pa je rezultat še kako všečen: poudarjen oči, ob spremljanju naravnih krivin oči in vek. Če uporabljaš nežnejše odtenke senčil, je banana tehnika ustrezna za dnevno ličenje, medtem ko njena večerna izvedba narekuje intenzivnejše barve in bolj vpadljive kontraste. Če se ti igranje s klasičnimi odtenki senčil zdi dolgočasno, te še kako spodbujamo, da preizkusiš banana tehniko ličenja oči z atraktivnejšimi barvami.

Kako naličiti oči z banana tehniko?

Preberi še: Kaj je banana puder in zakaj je ves svet nor nanj?

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Love You So Mochi Palette

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Metropical

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Prismatic Blue Jeans

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Tatoo Infinite White

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Super Liner Superstar

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Eyeshadow Smoke Duo

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: senčila za oči , oči , trend

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vrečice pod očmi: Sovražniki svežega videza

Preden se poženemo v akcijo odstranjevanja vrečic pod očmi, si najprej poglejmo razloge za njihov nastanek. Ko se o težavi dobro podučimo, jo je prece...