Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Morda te bo presenetilo, da je ličilo, brez katerega ni mogoče začeti ali zaključiti ličenja, hkrati prav tisto, s katerim dekleta največkrat zgrešimo.

Poglej si, katere napačne poteze s korektorjem počneš tudi sama, in se jim nauči izogniti.

Preskočiš pripravo kože pred nanosom korektorja

Ena od najpogostejših napak s korektorjem je, da ga nanašamo na povsem suh obraz, še posebej okoli oči, kjer se nabira v pregibih in le še bolj poudari tisto, kar smo si želeli prekriti, tudi gube in gubice.

Priprava kože je še toliko bolj pomembna, če s korektorjem začenjaš svoje ličenje. Potrebuješ vlažilno kremo in serum ali kremo za predel okoli oči, s katerimi lahko pripraviš in hidriraš svojo kožo. S prstnimi blazinicami vlažilno kremo vtapkaj v kožo okoli oči in tudi v veke. Počakaj nekaj minut in začni z nanašanjem korektorja.

Korektor nanašaš pod umetno svetlobo

Še ena pogosta napaka pri nanašanju korektorja, ki vpliva na želeni učinek, je ličenje na slabi domači svetlobi. Najboljša pozicija za uporabo korektorja je pred oknom, kjer naravna svetloba obliva obraz in pokaže vse njegove mane ter dejanske učinke izbranega korektorja. Nikdar ga ne nanašaj v kopalnici pod umetno lučjo.

Korektor nanašaš povsod na enak način

Če korektor naneseš in ga zatem razmažeš s prstom, si ga nanesla povsem brez potrebe. Ob tem početju se bo namreč vsrkal v pore in jih naredil še bolj opazne, kar je seveda čista nasprotnost želenega cilja. Korektor nanašamo izključno s tapkanjem prstov ali ozkim delom ličilne gobice.

Kako nanesti korektor, da prekriješ podočnjake?

Poleg omenjenega tapkanja je pomembno vedeti, da korektorja ne nanašamo na vseh mestih enako. Če želiš prekriti temne kolute okoli oči, pikice ali linije vzdolž podočnjakov niso potrebne, saj lahko le še bolj poudarijo temno področje, ki bo na lepem postalo presvetlo. Raje zariši narobe obrnjena trikotnika na obode senc podočnjakov in ju dobro zabriši. Tako boš dosegla pravi učinek.

Kako nanesti korektor, da prekriješ mozolje?

Za prekrivanje mozoljev in podobnih nepravilnosti korektor lahko nanašaš v obliki pikic ali točk, ki jih nanesi prav na sredino mozoljev ter nato nežno zabriši s tapkanjem na tem predelu.

En odtenek korektorja ne more poskrbeti za cel obraz

Ena niansa pač ne more na isti način prekriti prav vseh nepopolnosti obraza.

Če si želiš nevtralizirati podočnjake, poišči korektor, ki je za odtenek svetlejši od tvoje polti (ne od podočnjakov!) in se povsem ujema s podtonom tvoje kože.

Če si želiš prekriti mozolje, izberi nianso, povsem enako tvojemu tenu. V tem primeru bi korektor, svetlejši od tvoje polti, le še bolj poudaril napake in koža bi bila videti polna madežev.

Pri izbiri teksture korektorja ne misliš na posamezne predele kože

Predel okoli oči je nežnejši in bolj suh kot drugi, zato je za prekrivanje podočnjakov najbolje uporabljati kremne in tekoče korektorje. Notranje kotičke oči lahko poudarimo s svetlikajočim korektorjem, za problematično in rdečo kožo pa je idealna rešitev tekoči korektor z mat učinkom.

Ne izkoristiš polnega potenciala korektorja

Korektor lahko prekriva podočnjake, mozolje in rdečico, poleg tega pa ga lahko uporabljamo še na 5 različnih načinov:

1. Korektor nanesi tik pod in tik nad obrvi – za lepše definiran lok obrvi.

2. Korektor nanesi v kotičke oči – za bolj svež in spočit videz.

3. Korektor nanesi okoli nosnic – tu so kapilare in rdečica poudarjene, zato s korektorjem lahko izenačiš ten.

4. Korektor nanesi na zunanje kotičke oči – za vizualno privzdignjene ustnice.

5. Korektor nanesi na sredino brade – za še bolj poudarjen učinek šminke na ustnicah.

Za izenačeno polt preizkusi ta korektor!

Korektor: najpogostejše napake pri nanašanju in izbiri pravega izdelka

Korektor, ki ti ga posebej priporočamo, je Maybelline New York Fit Me. Odličen je za ciljano prekrivanje kožnih težav, kot so mozolji, manjši podočnjaki in rdečica. Je tekoč, zato je najbolje, da ga vtapkaš ali zabrišeš s ličilno gobico. Odlično prekriva rdečico in nepopolnosti, je nežen in lahkoten, koži pa zagotavlja naraven videz polti. V drogerijah ga lahko najdeš v 5 različnih odtenkih.

Katere od teh napak s korektorjem si največkrat počela? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Lash Paradise maskara z novo formulo

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 08

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 05

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 20

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 15

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , konturiranje, trend , večerni make up , dnevni make up , korektor, Maybelline New York , hialuronsko kislino, Fit Me

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

BB Glow tretma: za in proti

Obraz, ki bi bil videti kot naličen s pudrom ali BB kremo, vendar v rednici povsem naraven – brez madežev, rdečice in podočnjakov! Z BB glow tretmajem...