Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Tako kot garderobo vsako sezono prilagodiš ustreznim vremenskim pogojem in dolge rokave nadomestiš s kratkimi, bi enako morala storiti tudi s svojimi ličili. Poletno ličenje mora biti drugačno, bolj sveže in umirjeno, medtem ko konturiranje, večplastna ličila in mat tehnike ličenja raje pustimo z hladnejše dni. Prišel je torej čas, da obnoviš svojo ličilno torbico in jo osvežiš z novimi izdelki, prilagojenimi prihajajočemu sončnemu obdobju.

Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Poletna ličila in sončni dnevi

Poletne temperature in prekrasni sončni dnevi lahko čudovito vplivajo na naše razpoloženje, vendar pa so v določenih situacijah lahko kaj neprijetni, recimo ko gre za ličila. Zagotovo se ti je že kdaj zgodilo, da si na obraz nanesla tekoči ali puder v kamnu, ki se ti je zunaj v roku ene ure stopil, ali pa si na obrazu opazila zoprne madeže. Da sploh ne govorimo o preostalih ličilih, ki se na visokih temperaturah prav tako topijo, zato ne licih lahko pogosto opaziš ostanke pigmenta senčila za oči ali maskare. Ne skrbi, vse smo se že kdaj znašle v takšni situaciji, vse dokler nismo odkrile, kaj točno moramo spremeniti pri ličenju poleti.

Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Nauči se svoje ličenje prilagoditi poletju

Podlaga za obraz ni namenjena samo za profesionalce ličenja in za posebne priložnosti!

Za začetek moraš v svojo ličilno rutino uvrstiti podlago za obraz. Da, mislimo na »primer«, ki je elementarni izdelek ličenja pri profesionalcih, pa so ti ga, če tega že nisi storila sama, oni nanesli, ko si se urejala za poroko, maturantski večer ali neko drugo pomembno slovesnost. Na našo srečo se časi spreminjajo in danes je ta izdelek dostopen vsem, uporabljamo ga pri dnevnem ličenju, njegova formula je lažja, ustreza vsem tipom kože in je dosegljiv v obliki seruma, razpršilca ali gel kreme.

Podlaga bi morala biti tvoj prvi korak, ko začneš z ličenjem pri visokih poletnih temperaturah, saj bo poskrbela, da se ličila nikdar več ne bodo topila na tvojem obrazu, še manj pa bodo opazne tvoje pore, s čimer ti koža morda dela preglavice.

Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Poletno ličenje mora biti blažje, pa tudi vlažilno, zato je naš favorit te sezone vlažilna gel podlaga Nyx Professional Makeup Bare With Me. Vsebuje specifično gel strukturo na vodni osnovi in izvlečke aloje in kumar, ki kožo obraza osvežijo. Všeč nam je, ker je zelo preprost za nanašanje in ne pušča občutka teže na obrazu. Z njim je koža gladka, osvežena in pripravljena na ličila, ki ostanejo na svojem mestu tekom vseh dnevnih obveznosti.

Korak, ki ti bo pri ličenju morda najtežji

Dekleta v glavnem poznajo svoj najljubši puder in ga ne želijo zamenjati za nič na svetu. Če to velja tudi zate, potem bo ta korak morda najtežji. Prišel je čas, da puder nadomestiš z eno od obarvanih krem. Pudri so nam do sedaj odlično služili, vendar je prišel pravi trenutek, da jih spravimo na varno in na obraz raje nanesemo lažja ličila, ki ne mašijo por in delujejo kar se da naravno.

Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Tonirana krema za obraz, ki je privabila največ naše pozornosti, prav tako prihaja iz kolekcije Bare With Me Nyx Professional Makeup. Za razliko od pudra, ki je težak na občutek in kožo matira, ta krema pušča drugačen vtis. Bare With Me obarvana krema ima lažjo formulo in blažjo prekrivno moč, zato je popolna za visoke temperature poletnih dni, ko se učinku maske želimo izogniti v širokem loku. Z njeno pomočjo lahko čudovito izenačiš barvo tena, ne da bi zamašila pore, in svojo kožo celo dodatno osvežiš in hidriraš, za kar poskrbijo izvlečki aloje in kumar. Po nanosu te tonirane kreme bo tvoja koža uživala v prijetnosti, videti pa bo gladka in nežna.

Za manjše poletne torbice so odlični manjši in večnamenski izdelki za ličenje

Poleti ne nosimo jakne, puloverja, niti velike torbe. Vse je nekako speljano na minimum najpotrebnejših stvari, ki jih moramo imeti s seboj. Odrečemo se ogromnim torbam in raje izbiramo čim manjše in praktične torbice. To pa pomeni, da ličila, ki si jih sicer vajena ob sebi, v celoti ne bodo mogla vanje, zato je prišel čas, ko izbiramo kompaktne, večnamenske in dolgotrajne izdelke.

Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Morda ti bo všeč rdečilo v stiku Bare With Me iz Nyx Professional Makeup kolekcije, ki je prav takšno – učinkovito, lahkotno in multifunkcionalno. Enako kot drugi izdelki iz te kolekcije, je tudi rdečilo prilagojeno poletnim temperaturam, deluje vlažilno in vsebuje lahko formulo, ki se brez težav stopi s tvojo kožo. Rdečilo v stiku je priročno za nošenje, hkrati a ustvarja sijajen učinek svežine in vedrine na ličkih. 

Poleti ne izsuši kože obraza!

Poleti mora tvoja koža delovati sveže in navlaženo, s tistim finim »dewy« sijajem. Takšen videz avtomatsko pomlajuje, z njim boš delovala bolj zdravo in bolje razpoloženo. Čas je, da puder v kamnu ali puder za pričvrstitev postaviš na stran, kjer lahko počaka drug letni čas. Ličenje zaključi zgolj s sredstvom za obstojnost ličil, ki bo ohranil vse na svojem mestu. Najboljše sredstvo za pričvrstitev ličil je težko najti, saj mora ličila ohranjati neoporečna, poleg tega pa mora vsebovati lažjo formulo in ustrezati specifičnemu tipu kože.

Lahkotno ličenje: potrebuješ samo te 4 izdelke za »no make up« videz, ki ga boš to poletje oboževala

Škoda bi bilo, da bi lahkotno poletno ličenje pokvarila s težkim sredstvom za pričvrstitev ličil, ki bi uničil ves tvoj trud za svež videz, zato ti priporočamo večnamensko pršilo Bare With Me, ki osveži in pričvrsti. Njegova formula je prav tako kot pri ostalih izdelkih iz kolekcije vlažilna, zato bo tvojo kožo negoval, uredil in osvežil kadarkoli tekom dne.

Poletno ličenje ni tako zapleteno, pa vendar nekoliko posebno, kajne?

Preizkusi gornje nasvete in izdelke ter nam sporoči svoje vtise v komentarjih!

Preberi še: Kako se naličiti ob skuštrani figi

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil Nutmeg Sienna

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Prime Set Refresh Multitasking

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil Golden Camel

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil True Beige Buff

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil Natural Soft Beige

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Veil Beige Camel

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Tinted Skin Vanilla Nude

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , nega, nega obraza, osvetljevalec, poletni make up, primer, NYX Professional Makeup, Bare With Me , obarvana krema

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Vprašali ste o masknah: dermatologinja Mixe dr. Marković odgovarja

Skupinsko in popularno ime za vse težave, s katerimi se naša koža ne glede na starostno obdobje srečuje zaradi nošenja mask, je maskne....