Lancôme Advanced Génifique Sensitive

Vsi smo doživeli obdobja, ko se je naša koža odzivala na spremembe letnih časov, več stresa ali težave s prehrano, ki jih spremlja neprijeten občutek vročine, draženja ali srbenja. Vse to so znaki, ki na prvi pogled niso vidni, jih pa ženske še kako občutijo.

Občutljiva koža je danes zelo razširjen pojav, ki se ciklično ponavlja in prizadene skoraj dve tretjini žensk po vsem svetu. Lancôme ga je preučeval in prišel do zelo koristne ugotovitve: v obdobju občutljivosti kožo prizadene vnetno stanje, ki nevidno pospešuje staranje.

Nov izdelek Advanced Génifique Sensitive je rezultat drznega cilja: razviti enomesečni negovalni tretma s sveže aktivirano formulo, ki pomiri in okrepi občutljivo kožo ter poudari znake mladostnosti zahvaljujoč kapsuli, ki vsebuje 99 % čistih antioksidantov. Sprostijo se z odpiranjem stekleničke in ustvarijo serum za aktiviranje mladostnosti s povečano učinkovitostjo. Ta drzni cilj odraža vrednote, ki jih Génifique brezkompromisno pooseblja zadnjih osem let: univerzalen, brezčasen, holistični serum. Povedano preprosto: kultni izdelek.

Drznost in univerzalnost sta v samem jedru Lancômovih dolgoletnih prizadevanj, s katerimi želi ženskam zagotoviti podporo pri njihovem iskanju lepote, zadovoljstva in sreče.

Françoise Lehmann

Glavna direktorica Lancôme Internationala

Uvod: nova paradigma na področju nege kože

Svet se nenehno spreminja. V sodobnem načinu življenja je vsak dan drugačen in koža se na nenehne spremembe odziva. Prihaja do rušenja ravnovesja ekosistema, kar povzroča občutek nelagodja (vročinski valovi, mravljinčenje, zategovanje itd.) in občasno rdečico. Ženske doživljajo »slabe dni« ali obdobja, ko je koža občutljiva, vendar simptomi niso vedno vidni.

Lancôme jih, kot posledico sodobnega načina življenja, na novo opredeljuje na podlagi koncepta »občasne občutljivosti« oziroma ideje, da se dnevom, ko koža ni v najboljšem stanju, ne da izogniti, podobno kot pri atopijskem dermatitisu. Vendar pa dnevi občutljivosti pridejo in minejo, običajno nekajkrat letno, in trajajo od nekaj dni do nekaj tednov. Z drugimi besedami – ne predstavljajo kronične težave, temveč ciklični pojav, ki vpliva na vse ženske, ne glede na starost, tip ali barvo kože. Čeprav se pojavljajo le občasno, zelo vplivajo na izgubo čvrstosti ter pojav oksidacijskih in vnetnih procesov. Ti simptomi lahko resnično povzročijo prezgodnje staranje kože.

Lancôme tudi tokrat ponuja drzen odgovor na novo težavo občasne občutljivosti kože s črpanjem navdiha iz bogatih izkušenj pri formuliranju izdelkov: ADVANCED GÉNIFIQUE SENSITIVE. Ta dvojni koncentrat zagotavlja učinkovitost kultnega izdelka, aktivatorja mladostnosti Advanced Génifique, izboljšanega z novimi, pomirjajočimi probiotiki, v kombinaciji z modro ampulo, bogato z izjemno čistimi aktivnimi antioksidanti. Izjemno koncentrirana svežina izdelka Advanced Génifique se aktivira z enim klikom in tako zagotavlja kar najučinkovitejši enomesečni negovalni tretma. V obdobju občutljivosti globinsko pomiri kožo in ji povrne mladostni videz.

Štirje znaki, ki kažejo na to, da vaša koža ni v najboljšem stanju

Dnevi, ko vaša koža ni v najboljšem stanju, so podobni dnem, ko vas lasje nikakor ne ubogajo – brez česar bi vsekakor zmogle in kar nas vedno znova preseneti. Koža se na naš spremenljivi svet odziva s simptomi, ki jih po navadi čutimo, toda ne vidimo, in sicer z zategovanjem kože, mravljinčenjem, srbenjem, občutkom nelagodja, vročino, včasih pa tudi z rdečico. Obdobja, ko koža ni v najboljšem stanju, lahko, za razliko od neubogljivih las, povzročijo dolgoročnejše posledice, ki se kažejo na različne načine:

1.Scenarij št. 1: suhost

Včasih vas vznemiri že samo misel na to, da se morate dotakniti kože na obrazu, ki je pod prsti tako groba in suha, da se počutite kot krokodil.

2.Scenarij št. 2: srbenje

Vaša koža vam povzroča takšen občutek nelagodja, da ne bi imeli nič proti, da jo kar zamenjate s prvo osebo, ki jo srečate. Nenehno vas srbi in prenehali ste upati, da se bo to kdaj končalo.

3. Scenarij št. 3: žarjenje

Veliko jih pravi, da je spontani samovžig urbani mit, vendar pa se na vaši koži včasih pojavi tako intenziven občutek žarjenja, da ste začeli verjeti v teorije poznovečernih dokumentarcev. Ne veste, kako ga ustaviti, od klicanja gasilcev pa vas loči le še majhen korak.

4. Scenarij št. 4: zategovanje

Zdi se vam, da vam kožo vleče na vse strani. Ste se znašli pred moralno dilemo? Nikakor ne. Za občutek je kriva vaša koža. Se bo to kdaj končalo?

Obdobja, ko koža ni v najboljšem stanju: odziv na sodoben način življenja

Uvodno pojasnilo: ponovna opredelitev izraza »občutljivost«

Spremembe življenjskega sloga vplivajo tudi na kožo, ki je kot prva obrambna linija pogosto izpostavljena različnim napadalcem. Odziva se tako, da pošilja signale o povečani občutljivosti, ki niso vidni na prvi pogled, a jih ženske še kako občutijo ter jih po navadi opisujejo kot srbenje, zategovanje, občutek vročine, razdraženost, suhost in občasna rdečica.

Ta pojav je vse pogostejši – več kot dve tretjini žensk je dejalo, da je njihova koža občasno občutljiva vsaj enkrat na leto.

Zaradi povečane pogostosti tega pojava je mednarodni odbor strokovnjakov s področja dermatologije, biologije in psihologije na srečanju leta 2016 znova opredelil pojem občutljive kože in ugotovil, da gre za sindrom, za katerega je značilen pojav neprijetnih simptomov, ki so odziv na dražljaje, ki jih koža sicer dobro prenaša.

To pomeni, da občutljiva koža ni več neizogibno stanje.

Vzroki in simptomi občasne občutljivosti

Lancôme je na poti do te ugotovitve odkril, kaj se pravzaprav dogaja v obdobjih, ko koža ni v najboljšem stanju, in uvedel nov pojem – občasna občutljivost.

Pojem se nanaša na občasno občutljivost, ki lahko traja od nekaj dni do nekaj tednov, po navadi pa se pojavi nekajkrat letno. Težavo lahko doživljajo vse ženske, ne glede na tip kože, raso ali starost.

Vzroki so lahko:

– posledica temperaturnih sprememb, vročine, mraza, zraka iz klimatskih naprav, onesnaženosti, UV-žarkov, kakovosti vode, tudi uporabe neustreznih kozmetičnih izdelkov;

– posledica stresa, utrujenosti, hormonskih sprememb ali prehranjevalnih navad.

Nekaj je gotovo: občasno občutljivost doživlja veliko žensk.

Neopazno staranje kože

Poleg občutka nelagodja ima občasna občutljivost kože nezanemarljive posledice na biološki ravni.

Z aktiviranjem vseh struktur kože se ustvarjajo prosti radikali, spodbujeni z zunanjimi ali notranjimi dejavniki. Sproščajo se različne skupine vnetnih markerjev (kot so prostaglandini in interlevkini), ki povzročijo vnetje in oslabitev kože.

Rožena plast se tanjša, zmanjšujeta pa se tudi število in velikost celic. Prihaja do poškodb zaščitne plasti, koža pa postaja vse dovzetnejša za vplive zunanjih napadalcev. Posledično so živčni končiči dostopnejši in sprejmejo preveč dražljajev.

Ti pojavi so podobni biološkim spremembam, ki so značilne za proces staranja. Občasna občutljivost torej povzroča predčasno staranje kože, kar zahteva uporabo »gasilnih aparatov«, ki zagotavljajo takojšnje pomirjujoče delovanje in dolgotrajno ciljno nego.

Da bi ženskam pomagal v boju proti tej težavi, Lancôme predstavlja prvo kozmetično rešitev kot brezkompromisen odgovor na dvojno težavo občasne občutljivosti in staranja: Advanced Génifique Sensitive je enomesečni negovalni tretma s sveže aktivirano formulo, ki pomiri in zaščiti občutljivo kožo pred neprijetnimi posledicami občasne občutljivosti.

Advanced Génifique Sensitive: enomesečni negovalni tretma s sveže aktivirano formulo v obdobjih povečane občutljivosti

Uvodno pojasnilo: nujni odziv na krizne razmere

Advanced Génifique Sensitive je rezultat tehnoloških dosežkov in vsebuje moč kultnega seruma Advanced Génifique v kombinaciji z antioksidacijskim kompleksom vitamina E in ferulinske kisline ter dodatkom novih, pomirjujočih probiotičnih frakcij laktobacilov. Slednje je še zlasti močna, vendar nestabilna aktivna sestavina, ki jo je strokovnjakom v Lancômovih laboratorijih z uporabo svežih kozmetičnih sestavin uspelo izolirati v ampulo. Laktobacili se aktivirajo tik pred uporabo in tako zagotavljajo največjo učinkovitost.

Zaradi drugačnih navad in potreb išče vse več žensk izjemne tehnike, ki bi jih za doseganje takojšnih rezultatov lahko združile z obstoječo rutino nege. Ampule, maske in drugi »pospeševalci« so resnični hit med ženskami. Ko koži grozi vnetje, se je treba hitro odzvati s pomočjo svežega in inovativnega kozmetičnega tretmaja, ki kožo pomiri in ohranja mladosten videz.

Osnova formule Advanced Génifique pomiri in aktivira mladostne lastnosti kože 

Pri formuliranju izdelka Advanced Génifique Sensitive so strokovnjaki iz Lancômovih laboratorijev prvič združili tri glavne skupine probiotičnih frakcij. V samem srcu formule se skriva izjemen in skrbno izbrani trio: sestavinam, ki so bile prisotne v serumu Advanced Génifique, in sicer bifidobakterije (bifidobacterium longum) in kvasovke (saccharomyces cerevesia), so v novem izdelku Advanced Génifique Sensitive zdaj prvič dodani pomirjajoči laktobacili (lactobacillus casei).

Omenjene probiotične frakcije se pridobivajo s pomočjo najsodobnejšega biotehnološkega procesa, ki omogoča pridobivanje izvlečkov, ki so bogati z najpomembnejšimi celičnimi sestavinami, npr. z lipidi, aminokislinami in ogljikovimi hidrati, in blagodejno vplivajo na kožo.

Koža je vsak dan izpostavljena različnim okoljskim napadalcem, kot povezava med telesom in zunanjim okoljem pa ima pomembno zaščitno vlogo. V primeru poškodbe zaščitne plasti v obdobju občutljivosti postane na primer prepustnejša in ranljivejša, zaradi česar lahko napadalci lažje prodrejo v globlje plasti.

Zato so Lancômovi strokovnjaki formulirali ekskluziven trio probiotičnih frakcij s ciljem:

- boja proti vnetnim procesom in pomiritve kože (laktobacili),

- izboljšanja strukture povrhnjice in celične diferenciacije ter krepitve zaščitne plasti kože, ki bo tako lahko v celoti uresničila svojo zaščitno funkcijo (izvleček bifidobakterij),

- delovanja na strukturo kože prek sinteze ključnih elementov celičnega matriksa, ki ji povrne čvrstost in mladostniško polnost (kvasovke).

Aktiviranje ampule neposredno pred uporabo kožo zaščiti in prepreči oksidacijo

Lancôme je pri ustvarjanju formule izdelka Advanced Génifique Sensitive učinkovitim sestavinam aktivatorja mladostnosti dodal izredno čist in močen antioksidacijski kompleks ferulinske kisline in vitamina E.

Ti dve sestavini aktivno preprečujeta oksidacijski stres, ki ga povzročajo notranji ali zunanji dejavniki, ki kožo napadajo in naredijo šibkejšo. Ciljno delujejo na širok razpon oksidacijskega stresa in kožo zaščitijo pred škodljivimi posledicami, še posebej lipide celičnih membran, ki so ključnega pomena za njeno celovitost.

Kljub svoji učinkovitosti pa je ferulinska kislina izredno nestabilna, zato je tako težko dodati v formulo. Ob opiranju na bogato znanje in izkušnje so se Lancômovi strokovnjaki odločili za izolacijo ferulinske kisline in vitamina E v ampulo, ki se razpre z enim klikom pri odpiranju stekleničke.

Ta drzen in izviren koncept »sveže kozmetike« v praktičnem smislu pomaga ohranjati antioksidacijske lastnosti ferulinske kisline, ki je do odprtja shranjena v zaprti ampuli.

Ob aktivaciji izdelka se aktivne sestavine v ampuli združijo z osnovo, da bi v boju proti različnim prostim radikalom, ki napadajo kožo, sprostile antioksidacijske lastnosti in tako zagotovile kar največjo učinkovitost tretmaja.

Aktivator mladostnosti in antioksidacijske sestavine v modri ampuli kožo dvakrat učinkoviteje pomirijo in zaščitijo ter ponudijo rezultate, ki so takoj vidni. Občutek nelagodja zaradi občutljivosti izgine, koža pa je v veliko zadovoljstvo žensk znova videti kot prej.

Vsaka ženska lahko s to edinstveno stekleničko aktivira nego kože takoj, ko si to zaželi. Steklenička po odpiranju in ob vsakodnevnem izvajanju negovalnega tretmaja zadostuje za en mesec uporabe. En mesec za pomiritev, povrnitev ravnovesja in obnovo kože – učinkovit odgovor na obdobja občutljivosti in neizogibno minljivost časa.

Štirje koraki za aktiviranje formule Advanced Génifique Sensitive neposredno pred uporabo

1. Scenarij št. 1: suhost

Včasih vas vznemiri že samo misel na to, da se morate dotakniti kože na obrazu, ki je pod prsti tako groba in suha, da se počutite kot krokodil.

2. Scenarij št. 2: srbenje

Vaša koža vam povzroča takšen občutek nelagodja, da ne bi imeli nič proti, da jo kar zamenjate s prvo osebo, ki jo srečate. Nenehno vas srbi in prenehali ste upati, da se bo to kdaj končalo.

3. Scenarij št. 3: žarjenje

Veliko jih pravi, da je spontani samovžig urbani mit, vendar pa se na vaši koži včasih pojavi tako intenziven občutek žarjenja, da ste začeli verjeti v teorije poznovečernih dokumentarcev. Ne veste, kako ga ustaviti, od klicanja gasilcev pa vas loči le še majhen korak.

4. Scenarij št. 4: zategovanje

Zdi se vam, da vam kožo vleče na vse strani. Ste se znašli pred moralno dilemo? Nikakor ne. Za občutek je kriva vaša koža. Se bo to kdaj končalo?

Advanced Génifique Sensitive se aktivira samo z enim klikom in že je pripravljen na enomesečno uporabo.

30 dni do okrepljene in pomirjene kože

Viden učinek in nepozabna čutna izkušnja

Že po prvem nanosu je 87 % preizkušank dejalo, da čutijo manj simptomov občutljivosti:

- že po prvem nanosu je zmanjšan občutek vročine (86 %), zategovanja (93 %), mravljinčenja (91 %) in srbenja (82 %),

 -po enem mesecu uporabe pa je 82 % preizkušank dejalo, da je splošen občutek ugodja veliko izrazitejši, medtem ko jih je 73 % dejalo, da je njihova koža odpornejša proti vplivom zunanjih napadalcev.

Po tridesetdnevnem negovalnem tretmaju je koža pomirjena, okrepljena in vidno mlajša. Gubice so manj izrazite, tekstura kože je izboljšana, koža pa je videti čvrstejša in bolj sijoča.

Prepoznavna formula

Sveža in voljna tekstura izdelka Advanced Génifique Sensitive je preizkušena na vseh tipih kože, ne vsebuje alkohola in v sekundi na kožo prenese vse pozitivne učinke aktivnih sestavin. Nežna tekstura na koži pusti svilnato sled ter intenziven pomirjujoč občutek ugodja, nege in polnosti.

Izboljšana rutina nege

Advanced Génifique je še vedno nepogrešljiv serum za vsakodnevno uporabo in ključen prvi korak v celoviti negi kože, ki zagotavlja viden učinek in nepozabno čutno izkušnjo.

Advanced Génifique Sensitive dopolnjuje rutino nege z občasno uporabo v obdobjih občutljivosti.

Ženskam priporočamo, da še naprej vsako jutro nanašajo serum Advanced Génifique, saj bodo tako vzljubile svoja leta in bodo še naprej videti mladostno. Z enomesečnim nanašanjem izdelka Advanced Génifique Sensitive zvečer in brez spreminjanja običajne rutine nege se koža globinsko obnovi.

Koža je okrepljena ter znova mladostno sije.

Tretma lahko ponovite vsakič, ko opazite, da je vaša koža občutljivejša kot običajno, oziroma ko menite, da ga potrebuje.

Kultni Advanced Génifique

 Izvirni serum je bil predstavljen leta 2009 in je osvojil srca žensk po vsem svetu. Advanced Génifique, »majhna črna steklenička«, kot mu pravijo v Aziji, je izšel leta 2013 in ima danes kultni status. Ta univerzalni serum je nepogrešljiv prvi korak v Lancômovi rutini nege kože, ki ženskam zagotavlja pozitiven pristop k lepoti. Neverjeten uspeh izdelka je najboljši dokaz: doslej je bilo prodanih več kot 20 milijonov stekleničk tega aktivatorja mladostnosti in dobitnika več kot 150 mednarodnih priznanj, v svetu pa se ena steklenička tega močnega koncentrata, ki mu ni para, proda vsakih deset sekund.

Ob tej priložnosti Génifique predstavlja tudi Génifique Yeux Light Pearl – kombinacijo osvežilnega lahkotnega seruma, ki prekrije nepravilnosti na predelu okoli oči, in masažnega aplikatorja iz nerjavečega jekla v obliki biserne solze. Rezultat? Večje oči in mladostnejši videz.

 Advanced Génifique je veliko več kot navadni serum, je posvetilo ženskam in njihovi lepoti.

Taylor Hill: zaščitni obraz izdelka Advanced Génifique Sensitive

Svetovno znana manekenka in model se dobro zaveda, da nenadne spremembe letnih časov, utrujenost zaradi časovne razlike ter nenehno nanašanje in odstranjevanje ličil na modnih dogodkih pogosto povzročajo občutljivost kože. Pravljična lepotica Taylor Hill je Lancômova ambasadorka že od poletja 2016, ko je za namen promocijske kampanje stopila pred objektiv fotografov Merta Alasa in Marcusa Piggotta.

Povezane teme: Lancome

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

OLYMPIA’S WONDERLAND

​Potopite se v svet Lancôma z Olympio Le-Tan...