Make up trendi, ki jih moraš to pomlad pozabiti

Kolorit, energičnost in veliko prostora za eksperimentiranje – v letu 2019 krepimo individualnost in kreativnost ter mahamo v slovo vsem tistim make up trendom, ki v kakršnemkoli segmentu, tudi najmanjšem, asociirajo na nekaj umetnega.

Naraven videz je dobil povsem novo dimenzijo, poleg tega pa te bo razveselilo še nekaj – brez dodatnih stroškov!

Pozabi na nude ustnice

Nevtralnim odtenkom je definitivno odzvonilo. To sezono brez šminke ne bomo šle niti do trgovine. Trendi 2019 jasno poročajo, da se v primeru ustnic vrača nekdanja moda, kar pomeni oživitev rjavih šmink iz devetdesetih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Če ti te ne zbujajo lepih spominov, naj te takoj ohrabrimo, namreč odtenki so danes bistveno lepši in privlačnejši, prav tako pa – in to je najpomembnejše – ustnic ne bomo obrobljali s temno rjavo barvico. Pravzaprav na barvice letos lahko kar pozabiš. Za čuten in očarljiv videz so nam na razpolago tudi živahne rdeče šminke, poigravamo pa se lahko tudi z bordo in vijoličastimi odtenki. Pomembno je le, da hiše ne zapustiš brez šminke.

Bye, bye cat eye!

Klasično črno črtalo odloži na stran, saj njegovo mesto prevzema nekaj mnogo drznejšega in navdihujočega. Bodi šik, izstopaj iz množice in preizkuši kobalt modre in temnozelene nianse. In ne le to! Cat eye ne bo vzorec, ki bi to sezono usmerjal tvoje črtalo. Čas je za dvojno hrabrost, zato bomo vpadljive barve na vekah dopolnili z grafičnim videzom. Ne oziraj se na barvo oči, igraj se z odtenki, eksperimentiraj z risanjem in seveda vadi, saj vaja vodi k mojstrstvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Konture so OUT

Pretirano poudarjeno konturiranje obraza nepreklicno »ubija« naraven videz, to pa je tudi razlog, da se bomo za nekaj časa poslovili od te tehnike. Namesto nje poudarek dajemo na rdečilo. Obraz z njim dobi tisti svež in naraven videz, h kateremu težimo. Prav tako dobra možnost je bronzer. Le nekaj pametnih potez s čopičem preko točno določenih mest in ustvarimo lahko pravo čarovnijo!

Zbogom, japonsko začrtovanje

Japonsko začrtovanje, pa tudi vse druge tehnike s ciljem poudarjanja in potemnitve obrvi odhajajo v pozabo. V trendu so obrvi, ki so minimalno korigirane in oblikovane tako, da sledijo fizionomiji obraza, pri tem pa so videti kar se naravne. Če moraš nujno izpopolniti manjkajoče dele, bodi pozorna, da izbereš barvico v ujemajoči barvi z obrvmi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Namesto diskretnih – poudarjene trepalnice

Pozabi na »brzinsko« mazanje trepalnic, čas je za nove modne trende! Zelo dolge, zelo črne, polne volumna in privihane – tega si letos želimo. Že vrabci na veji čivkajo o tem, kako videz oči lahko povsem spremeni izraz obraza. Da bi se ljudem ob pogledu nate zamajale noge, moraš poleg kakovostne maskare v svojo lepotno rutino uvrstiti tudi bazo za trepalnice. Kombinacija teh dveh izdelkov te bo naredila privlačnejšo kot kdaj koli prej.

Brez “povečanja” ustnic!

Zberi vse barvice na kupček, jih poveži z elastiko in za nekaj časa spravi, saj »push« učinek na ustnicah letošnjo pomlad nikakor ne bo »in«. Dvatisočdevetnajsto leto je v znamenju kar se da naravnih ustnic, kar se nanaša predvsem na obliko. Šminko bomo torej spet nanašali le na ustnice, ne pa tudi na predel okoli njih. Brez uokvirjanja in dodajanja robov – kar nam je dala narava, to je letos absolutno najlepše!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Osvetljevalec ni več v trendu

Zadnjih nekaj let smo bili priče maksimalnega izkoriščanja osvetljevalca. Čeprav so točke, predvidene za ta izdelek, jasno definirane, so ga ženske pogosto nanašale tudi tja, kjer mu ni mesto. Posledica teh make up prekrškov je povsem nenaraven videz, zato niti ni čudno, da letošnja sezona prinaša nekaj bistveno bolj umirjenega. Subtilno poudari le tiste dele obraza, na katerih se lomi svetloba, pri tem pa uporabljaj minimalne količine osvetljevalca za doseganje učinka naravnega sijaja. Karkoli več kot to je absolutni »out«.

Nevtralna senčila so zelo passé

Make up trendi zapovedujejo – na vekah nič nevtralnega, samo barve! Rumena, sivka, modra, roza … Vse, kar spominja na lepo vreme in sonce. Izstopaj iz množice in pokaži, kako pogumna si. Za čez dan izbiraj mat pastelna senčila (pod pogojem, da ne greš v službo), v večernih urah pa se lahko igraš z barvami in bleščicami, posebej v duetu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Preveč ličil – no, no!

Trendi v ličenju so jasni – pozabi na tone pudra in neguj kar se da naraven videz. Za prekrivanje potencialnih pomanjkljivosti uporabi korektor in bb kremo, če je koža tvojega obraza problematična, pa bo povsem zadostovala kombinacija pudra in ustreznega korektorja. Pretirana, tim. »instagram ličila« bodo dovoljena le na Instagramu, minimalističnemu videzu pa sveti zelena luč, ne le čez dan, pač pa tudi v nočnih izhodih.

Preberi še: Make up napake, ki te na videz postarajo

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Chrome

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Paradise Black

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Berry Much Love Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • Garnier BB Cream Classic Light

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Red For Me 382

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York x Puma SuperStay Matte Ink Lipstick Fearless

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Age Rewind

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , rdeča šminka , senčenje obraza , oči , šminka, bb krema , puder, ustnice, trend , rdečilo, korektor, poletni make up, Vichy, primer, bb krema, Maybelline x Puma, Garnier

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 5 TikTok skincare trendi, ki jih moraš preizkusiti to pomlad

Letošnjo pomlad nam TikTok narekuje nove trende, mi pa smo komaj čakali, da jih preizkusimo in najbolj zanimive delimo s teboj...