Micro-concealing: tehnika ličenja za popolno polt

Eno drži – vloga korektorja v naši lepotni rutini je neprecenljiva! Ima moč, da nas naredi spočite in sveže na pogled, tudi ko nas budilka predrami, še preden ujamemo prve sanje. Pomaga nam prekriti akne, pigmentne lise, podočnjake, rdečico … Njegova vsestranskost je daleč poznana, še posebej pa je »pridobil na ceni« s pojavo tehnike micro-concealing.

Micro-consealing: ličenje brez ličil

To je metoda ličenja, osmišljena, da nam zagotovi brezhibno polt, obstojno prekritost pomanjkljivosti in naraven sijaj, z minimalno uporabo ličil. Kaj več kot to bi si sploh lahko želela, še posebej v zadnjih nekaj mesecih?

Delo od doma, online predavanja, tečaji, pomembni Zoom sestanki… Zagotovo si v improviziranih pisarnah in učilnicah nihče od nas ne želi nositi težkih ličil, medtem ko naskrivaj mešamo kosilo ali pripravljamo sendvič. Po drugi strani pa je vsem pomembno, da smo na video srečanjih videti maksimalno dobro in sveže. Prav zato je ta posebna tehnika s korektorjem tako pomembna, saj dramatično izboljša stanje obraza in v le nekaj minutah ustvari iluzijo popolnega, bleščečega in brezhibnega tena. Tehnika micro-concealing, ki oponaša naravni videz in koži omogoča dihanje, ti zagotavlja lepši videz, tako na kameri kot v živo.

Strateško nanašanje

Uspeh vsakega pomembnega projekta je odvisen od strategije, zato namesto prekrivanja velike površine ali celega obraza raje usmeri pozornost izključno na kamufliranje madežev, lis, mozoljev in drugih drobnih nepopolnosti, ki zahtevajo korekcijo.

Bistvo je, da se ta drobna problematična področja stopijo s preostalo poltjo, ki ni naličena. Uporabljaš lahko izdelke, ki se zlahka nadgrajujejo (začneš s čim manjšo količino, zatem po potrebi dodajaš nove plasti) in nudijo popolno prekritost, pri čemer moraš seveda odkriti najbolj ustrezen odtenek zate. Odličen je denimo korektor za popolno prekritost L’Oreal Paris Infaillible More Than Concealer, ki ga lahko uporabljamo tudi namesto pudra.

Izbira in mešanje odtenkov korektorja

Pri nakupu korektorja nikar ne dovoli, da te prevara umetna svetloba. V trgovinah največkrat ni mogoče najti naravnega vira svetlobe, zato je najbolj varno, če kupiš nekaj različnih odtenkov, ali pri spletnem nakupu pogledaš svoje žile na zapestju ter jih primerjaš s ponujenimi niansami. Če se odločiš za mešanje več odtenkov, jih spajaj vse do pravega tona, pri tem pa si zapomni – madeži na obrazu so lahko različno intenzivni, zato se loti vsakega posamezno, s točno ustreznim odtenkom korektorja, saj jih boš lahko le tako uspešno nevtralizirala.

Kot pri nakupu, tako tudi pri nanašanju izkoristi prednosti dnevne svetlobe in se liči v bližini okna. Če pri roki nimaš pravega odtenka korektorja, ti kot zamenjava lahko pride kaj prav tudi tekoči puder L’Oreal Paris Infaillible, ki se zlahka nadgrajuje.

Čopič pomeni 50 % uspeha micro-consealing tehnike

Za to tehniko ličenja je nujna oprema zelo tanek, zašiljen čopič, podoben tistemu za nanašanje črtala, in seveda čim manjša količina izdelka. Da bi bil pritisk na čopič čim manjši, poteza z roko pa čim mehkejša, med prste vzemi skrajni vrh držala. Z barvo nežno preidi preko mikro področij, ki jih želiš popraviti, zatem pa s konicami prstov korektor nežno vtapkaj, dokler se ne stopi s kožo. Pri tem lahko uporabljaš tudi ličilno gobico.

Izogni se pastem micro-consealing tehnike

Osnovna ideja je, da vse nepopolnosti, ki te mučijo, postanejo nevidne, nikakor nasprotno – zato se moraš izogniti potencialnim pastem. Napačna izbira čopiča ali neprimerno nanašanje izdelka na kritične točke s prsti lahko pripelje do kontrastnega učinka. Površina prstnih blazinic je prevelika in ni namenjena preciznemu nanašanju, zato jo uporabljaj izključno za zabrisovanje. Prav tako lahko pretirana količina ali napačen odtenek povzročita še večjo opaznost težavnih področij.

Popolnost brez truda

Namesto dosedanjega prekrivanja celega obraza ali njegovih večjih delov, se tehnika micro-concealing osredotoča izključno na drobne nepravilnosti, ki nas mučijo. Cilj te tehnike je naraven videz kože in iluzija, da na njej sploh ni ličil. Ko dosežeš brezhibno polt, s kančkom rdečila in maskare lahko svojemu obrazu vdahneš nekaj živahnosti – in nič drugega ni več potrebno!

Bonus nasveti:

1. Pudra in korektorja nikdar ne razmaži po obrazu, pač pa ju nanašaj z nežnim tapkanjem!

2. Obstojnost korektorja podaljšaj s sprejem za fiksacijo, prozornim pudrom v prahu ali kamnu.

3. Ne uporabljaj korektorja, ki si ga namenila za predel okoli oči, saj ta področje osvetli, s tem pa tudi težavo, ki si se jo namenila prekriti.

Preberi še: Osvetljevalci: najbolj praktični večnamenski izdelki

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H by Loreal Paris

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Body Puff

  Takojšnje naročilo
 • L'Oreal Air Volume Mega Mascara

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray

  Takojšnje naročilo
 • Giorgio Armani Fluid Sheer Skin Illuminator

 • Giorgio Armani Luminous Silk Compact Refill

Povezane teme: make up , konturiranje, dnevni make up , nude , Prekopiraj videz, Giorgio Armani, Lancome, korektor, Maybelline New York , L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako nanesemo kompaktni puder: 4 preprosti triki

Vsak puder doprinese k idealnemu ličenju in videzu. Razkrivamo ti, kako nanašamo kompaktni puder in zakaj predstavlja pomemben korak v procesu ličenja...