Microfeathering je preteklost - tu je microshading

Za najlepšo in kar najboljšo vizualno izvedbo sebe je zelo pomembno, da na pravi način poudariš oči, hkrati pa nikakor ne smeš pozabiti niti na obrvi, še posebej danes, ko je aktualno nošenje zaščitnih mask. Obrvi morajo biti lepe, urejene in definirane. Zato smo prepričani, da bo japonsko senčenje obrvi, poznano kot »microshading«, privabilo tvojo pozornost.

Trend polnejših obrvi ne pojenja

S prihodom novega leta prihajajo tudi novi trendi, ki drastično spreminjajo lepotno sceno – to v glavnem res velja za izdelke, namenjene negi kože, zato pa polnejše obrvi nikakor ne drsijo v pozabo, pač pa se število tehnik in izdelkov za doseganje čim večje gostote obrvi le še povečuje.

Nežne in lahkotne obrvi so preteklost

Čeprav je tehnika microfeathering osvojila mnoge simpatije, saj obrvi naredi pernate in lahkotne, še vedno stremimo k poudarjenim, definiranim obrvem, kakršne nista mogli zagotoviti niti microfeathering niti microblading tehnika. Prav zato je tu microshading!

Kaj je microshading?

Microshading ali japonsko urejanje obrvi je tehnika poltrajnega ličenja, ki zagotavlja gostejše obrvi. Čeprav precej spominja na microblading, je v marsičem korenito drugačna in kožo poškoduje manj kot microblading tehnika.

Microblading in microshading: razlike

Obe tehniki poltrajnega ličenja sta osnovani na vnašanju pigmenta pod prvi sloj kože.

Pri tehniki microblading uporabljamo »nožek« za zarisovanje strogih linij, ki predstavljajo imitacijo naravnih dlak. Microshading pa je tehnika, bolj primerna za tiste, ki imajo radi zapolnjene ter opaznejše obrvi.

Microfeathering je preteklost - tu je microshading

Pri tem japonskem oblikovanju se pod kožo vnaša gostejši pigment, zato je tudi rezultat trajnejši. Uporablja se več različnih »nožkov«, anatomsko drugačnih od microblading pripomočkov. Nadalje se obe tehniki medsebojno razlikujeta po smeri, gostoti, dolžini in debelini začrtanih dlačic ter debelini sence.

Priprava na microshading

Izredno pomembna je izbira pravega salona in strokovnjaka, ki bo microshading izvajal. Izbiraj izključno preverjene salone ter usposobljeno osebje, da bi se zagotovo izognila vsaki možnosti infekcije.

Pred postopkom se 24 ur izogibaj alkoholu, kofeinu in ibuprofenu. Prav tako se potrudi, da obrvi vsaj teden dni pred tem ne puliš ali depiliraš. Na sam dan izvajanja tehnike se nikakor ne izpostavljaj soncu in ne obiskuj solarija.

Microshading - Postopek

Za doseganje želenega učinka in uspešnost postopka microshading je le tega treba opraviti dvakrat.

Prvič je postopek najdaljši in traja približno 2 uri. S strokovnjakom se dogovorita glede oblike in barve pigmentov. Po proceduri bodo tvoje obrvi do 5 dni videti temnejše kot so bile. Ko koža okreva, se s časom posvetli tudi temna barva, v približno 4 tednih pa se povsem ujame z naravno barvo obrvi.

Microfeathering je preteklost - tu je microshading

Drugič, točneje 8 tednov po prvem postopku, enako stvar ponovimo, vse skupaj pa traja približno 1 uro. Na vrsti so zadnja izpopolnjevanja in preverjanje, da je vse točno tako, kot je bilo zamišljeno.

Microshading: prednosti in mane

Ta tehnika nudi učinek, podoben tistemu, ki ga dosežemo s pudrom za obrvi. Primerna je za masten, pa tudi za občutljiv tip kože. Obrvi postanejo polnejše in pudrne, učinek pa traja od 1 do 3 let. Bodi pripravljena tudi na to, da se trend oblikovanja obrvi lahko med tem spremeni, microshading pa svoje sledu pušča po več let, prav tako je postopek treba dodelati vsakih 6 do 8 mesecev.

Microshading tehnika ni povsem brez tveganj in možni so razni zapleti, tudi pojava srbečice, otekanja n rdečice ob sami izvedbi postopka. Možna je tudi alergijska reakcija na kremo, ki jo uporabljajo v pripravi in s katero želijo omrtvičiti del kože, kjer se bo izvajalo senčenje. Bodi pozorna tudi na to, zato jo prej testiraj na varnejšem delu kože.

Preizkusi, kako bi ti pristajale pudrne obrvi

Pudrne obrvi lahko dosežeš s pomado in pudrom, ki sta povsem neboleča in zagotavljata enako učinkovitost, zato ti priporočamo, da pred odločitvijo za microshading tehniko preizkusiš izdelke pod besedilom.

Si že preizkusila to tehniko poltrajnega senčenja obrvi? Podeli z nami v komentarjih!

Preberi še: Kako oblikovati asimetrične naravne obrvi

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Brow Extensions

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel Medium Brown

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Unbelievabrow 104 Chatain

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Satin Duo Liner

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Monsieur Big Brow

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Brow Slim

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: trend , večerni make up , dnevni make up , Gigi Hadid, Yves Saint Laurent, Lancome, obrvi, Maybelline New York

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

To so tekoči pudri, primerni za vsak tip kože

Morda zveni nemogoče, vendar v nadaljevanju besedila predstavljamo izdelke, ki bodo izpolnili vsa tvoja pričakovanja – to so tekoči pudri, primerni za...