Minival trepalnic: za in proti

Morda si že večkrat poslušala zgodbe in izkušnje deklet, ki so se zaupale najnovejšim ne invazivnim tretmajem obrvi, ustnic, las in seveda tudi trepalnic. Potem zagotovo veš, kako težko se je odločiti, ali je določen postopek pravi za tebe, koliko tveganja prinaša in kako trajen je pravzaprav. O prav takšnem posegu na trepalnicah se veliko šepeta – gre seveda za minival oziroma trajno vihanje trepalnic. Razkrili ti bomo vse podrobnosti te metode.

 Minival trepalnic: za in proti

Kaj je minival trepalnic?

Minival trepalnic je postopek kemičnega privzdigovanja in vihanja trepalnic, ki je trenutno zelo moderno. Za ta poseg se odločajo predvsem dekleta z izrazito svetlimi in kratkimi naravnimi trepalnicami, da bi jih nekoliko bolj poudarile in izpostavile, pa tudi tiste, ki so rojene z naravno spuščenimi trepalnicami. Postopek je največkrat pospremljen tudi z barvanjem, ki trepalnice naredi še bolj opazne.

Sam postopek v lepotnem salonu navadno traja približno uro in pol, je neboleč, vendar pa ni posebej udoben, saj morajo oči ves čas biti zaprte. Postopek se izvaja s pomočjo drobnega kodralnika, na katerega navijemo trepalnice in se lepi za zgornjo veko, izberemo pa ga glede na naravno dolžino trepalnic in želeni učinek – manjši val zahteva večji kodralnik, večji val pa manjšega. Zatem trepalnice večkrat premažemo s kemičnimi preparati za privzdigovanje. Po posegu 24 ur ne smemo zmočiti trepalnic, obiskati solarija ali savne.

 Minival trepalnic: za in proti

Učinek privzdignjenih in privihanih trepalnic običajno traja 6 do 8 tednov, odvisno od hitrosti rasti naravnih trepalnic. V času trajanja učinka se priporoča izogibanje sredstvom za odstranjevanje ličil in umivanje obraza izključno z vodo.

Kozmetologi trdijo, da so njihovi preparati za minival trepalnic sicer zasnovani na kemičnih substancah, vendar neškodljivi. Mi ti vseeno priporočamo, da se pred uporabo katerih koli kemičnih sredstev pripraviš na možna tveganja.

Različni saloni uporabljajo različne kemikalije in substance, zato so tudi pri tej metodi na žalost mogoče razne alergijske reakcije, na primer rdečica, otekanje in mehurčki. Če želiš tvegati s kemičnimi substancami, poišči nekoga, ki je specializiran posebej za posege v področju občutljive kože okoli oči in že ima izkušnje iz podaljševanja trepalnic ter »mikroblade« tehnike izrisovanja in oblikovanja obrvi. Ne bi bilo slabo, da zaradi tveganja alergičnih reakcij prosiš za test kemikalij na koži roke ter tako prehitiš možne neprijetnosti.

 Minival trepalnic: za in proti

Za konec v obliki seznama povzemimo razloge ZA in PROTI postopka trajnega kodranja ali minivala trepalnic:

Minival trepalnic – ZA

- Kratek in v glavnem neboleč postopek

- Primerno za tiste z izrazito svetlimi ali naravno spuščenimi trepalnicami

- Učinek lahko traja tudi od 6 do 8 tednov

 Minival trepalnic: za in proti

Minival trepalnic – PROTI

-  tretma je precej neudoben, saj moraš ves čas mižati, lahko pa pride tudi do pekočega občutka v očeh in na koži okoli oči, ki je lahko zelo občutljiva

- za postopek se uporablja predvsem kemične substance, ki same po sebi prinašajo določeno tveganje (alergijska reakcija)

- če trepalnic hkrati ne pobarvaš, je učinek precej manj opazen

- dva dni po postopku ne smeš zmočiti trepalnic ali obiskati solarija

- različni saloni uporabljajo različne substance in niso povsod enako usposobljeni za ta postopek, zato bodi previdna!

Minival trepalnic kar doma – lažji in zanesljivejši način

Vselej je lažje in bolj zanesljivo doma, pa tudi cenejše. V tem primeru je povsem preprosto in enostavno, razviti moraš le nekaj veščine, pa si trepalnice trajno privihaš kar sama. Ne potrebuješ niti kemikalij, niti lepila ali umetnih trepalnic, ki delujejo povsem nenaravno. Lahko si povsem v trendu, zgolj s pomočjo kodralnika trepalnic in ustrezne maskare ter nekaj vaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Ni takšnih trepalnic, ki jih dober kodralnik, kakovostna maskara in vešča roka ne bi mogli privihati in privzdigniti, kot je navsezadnje veljalo že pred pojavo tega novega trenda, kajne?

Kaj ti misliš o tem postopku? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Zakaj je maskara Paradise izbrana 20 milijonkrat?

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Voluminous Paradise Primer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Paradise Extatic

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Volume Million Lashes

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Unlimited Mascara

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Volume Million Lashes Excess

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, trend , Maybelline New York , trepalnice, L'Oréal Paris, minival trepalnic

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Osvetljevalci: najbolj praktični večnamenski izdelki

Če bi umetnike ličenja vprašali, kateri izdelek je zadnjih nekaj let številka ena v svetu ličil, bi jih večina zagotovo odgovorilo: osvetljevalec (»hi...