Monokromatična ličila: ena barva za celoten »look«

Po nizu trendov, ki narekujejo »make up«, obogaten z velikim številom barv, in kombiniranje najrazličnejših tehnik, nam pomlad prinaša povsem drugačno, nenavadno modo. Gre za monokromatično ličenje.

Ta tehnika bo navdušila vse ljubiteljice boj umerjenega stila, saj monokromatična ličila pomenijo uporabo ene same barve. Ne potrebujemo raznobarvnih palet senčil, barvnih kombinacij … vse na obrazu je namreč iste barve! Ne glede na to, ali imaš rajši »nude« videz ali močnejše barve, vse velja, dokler so senčila, rdečilo in šminka v istem odtenku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Trend, ki je osvojil svet

Monokromatični videz je že nekaj časa popularen na »make up« sceni, vendar se zdi, da je svojo največjo slavo dosegel po nedavno organizirane ceremonije ob dodelitvi oskarjev, kjer so ga zastopale številne svetovne zvezde.

Dianna Agron, Elizabeth Debicki, Sara Sampaio in mnoge druge slavne osebnosti so navdihnile domače umetnike ličenja, da so kaj hitro izpopolnili veščine te tehnike in jo uspešno prenesli na domačo sceno. »Make up« navdušenci so navdušeno sprejeli ta nekoliko preprostejši, a zelo prepoznaven videz.

Monokromatična ličila: ena barva za celoten »look«

Monokromatično ličenje – nič lažjega

Ta trend se od drugih ločuje prav po svoji preprostosti. Da bi izpopolnila tehniko, ne potrebuješ posebnih sposobnosti, saj je poudarek na izbiri barv in ne na preciznosti njihovega nanašanja.

Da bi čim lepše pričarala svoj videz, izberi senčilo in šminko v istem odtenku. Dovoljeno je, da se teksture razlikujejo, zato ob mat šminki zlahka izbereš svetleča senčila. Če si bolj navdušena nad glosom za ustnice, pa naj bo tekstura senčil mat. Celoten »make up« dopolni z rdečilom v istem odtenku.

Kar se barv tiče, je izbira povsem tvoja. Lahko jih kombiniraš z oblačili, ali izbereš tisto, ki se najlepše poda tvojim očem.

Nežnejši odtenki

Z »nude« odtenki in zemeljskimi toni ne moreš zgrešiti, posebej, če imaš rjave oči. Te barve se popolnoma skladajo z vsemi oblačilnimi kombinacijami. Naj gre za večerno zabavo, ali vsakdanje aktivnosti, senčilo, šminka in rdečilo v zemeljskih takšnih odtenkih je vselej prava izbira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

Poleg naravnih odtenkov med nežnejše uvrščamo tudi oranžne, svetlo rožnate in bronaste tone, ki so kot narejeni za modre oči.

Drznejša izvedba

Če imaš vendarle raje nekoliko opaznejši videz, ti letošnja pomlad ponuja popolno priložnost, da svojo najljubšo barvo naneseš tako na usta, kot na veke in lička. Rdeča, svetlo vijoličasta in barva slive so odlična izbira za osebe z zelenimi očmi. Izbira senčil v teh barvah je zares velika, pazi le, da sta šminka in rdečilo enaka.

Še ena prednost tega trenda je, da ga lahko ustvarimo z uporabo večnamenskih izdelkov, npr. osvetljevalca, kar je posebej priročno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup HR (@nyxcosmetics_hrvatska) on

Prepričani smo, da bo monokromatično ličenje postalo tvoj najljubši trend letošnje pomladi. Sporoči nam svoje vtise v komentarjih.

Preberi še: Ena šminka za vse tone kože

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Dark Circle Concealer

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Ruž za usne Superstay Matte Ink Seductress

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Red For Me 382

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Berry Much Love

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Amaze Lip Gloss

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Hot Singles Bad Seed

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , oči , šminka, ustnice, trend , večerni make up , dnevni make up , moda

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako lahko z ličili prikriješ sledi alergije na obrazu

Skupaj z lepim vremenom pomlad s seboj prinaša tudi obdobje alergij. Na srečo je ob pravilni negi kože in z ustreznimi lepotnimi izdelki vendarle mogo...