Monokromatska ličila: Celoten videz v eni barvi

Ličenje lahko izpopolnimo in izvedemo na več različnih načinov. Vsi imamo dele obraza, ki jim pri ličenju namenimo nekoliko več časa, da bi jih ustrezno poudarili. Zahvaljujoč monokromatskemu ličenju pa je sedaj mogoče enakomerno poudariti in polepšati celoten obraz, in to z uporabo ene same barve v različnih odtenkih.

Monokromatska ličila: Celoten videz v eni barvi

Čeprav je bilo monokromatsko ličenje nekoč bolj priljubljeni pri tistih, ki izbirajo zmernost in umirjenost, ga bodo letošnje poletje vzljubila tudi vsa dekleta, ki uživajo v poigravanju z divjimi barvami. Police drogerij so polne različnih odtenkov bordo, vijolične, roza, rjave in oranžne barve.

Preprost in učinkovit trend ličenja

Precej preden je zaživel na naši domači sceni, je bil trend zastopan med slavnimi, ki so ga ponosno nosili na dodelitvah filmskih in glasbenih nagrad. Sedaj ga lahko posvojiš tudi ti, in to zelo preprosto, brez posebnih veščin ličenja. Popularnost tega trenda je hkrati rezultat potrebe po večnamenskih izdelkih, saj je tudi pri ličenju ena od pomembnih zadev varčevanje našega časa, zato se radi odločimo za pripomočke, ki jih lahko uporabljamo na več različnih načinov.

Monokromatsko ličenje

Monokromatsko ličenje pomeni, da na obrazu ne kombiniramo raznih barv in najrazličnejših formul, ki jih denimo skrivajo mavrične palete senčil, pač pa celoten obraz odenemo v eno samo barvo, ki povezuje senčilo za veke, šminko, rdečilo, pogosto pa tudi črtalo za oči.

Monokromatska ličila: Celoten videz v eni barvi

Najboljši učinek tega trenda dosežemo s kombiniranjem različnih tekstur in odtenkov iste barve. Kaj to pomeni? Če si se odločila, da bodo tvoje ustnice prevzele satenast sijaj, ki je to poletje še kako moderen, oči polepšaj z mat senčilom brez bleščic v isti barvi. Seveda ne pozabi niti na rdečilo. Velja pravilo, da so oči, ustnice in ličnice enakomerno poudarjene.

Monokromatska ličila - predlogi

Barva strasti

Je prvo, na kar si pomislila, ko si prebirala pravila monokromatskega ličenja, da ti ne pade na pamet, da bi se odrekla svoji najljubši rdeči šminki, saj si v imenu novega trenda ne moreš zamisliti rdečih senčil, šminke in še rdečila v isti barvi?

Monokromatska ličila Celoten videz v eni barvi

Razumemo. Sedaj pa si predstavljaj sijoče barve jagodičevja na vekah, bordo rdečilo, pomešano z osvetljevalcem, ki poudarja tvoja lička, in ustnice v barvi vina. Prepričani smo, da ideja sedaj deluje precej bolj privlačno.

Nežna barva poletja

Ličenje s pomočjo pastelnih odtenkov vijolične barve, med katerimi kraljuje lila, je to poletje nezgrešljiv trend dnevnega ličenja. Odtenki neba in najlepših cvetov sivke spominjajo na nežnost in toplino. Če se odločiš za takšno izvedbo monokromatskega stila, ne pozabi na maskaro, in to v več plasteh.

Zemeljske barve

Zemeljske barve imajo pri ličenju najraje dekleta, ki zagovarjajo naravno in umerjeno ličenje, na primer »no makepu makeup« stil. Takšen tip ličenja je izredno praktičen za dnevni videz, zlahka ga kombiniramo z vsemi oblačili, prav tako pa pristaja prav vsem. Nude ali naravni odtenki šminke v kombinaciji z mareličnimi ali opečnatimi barvami so primerni tako za v službo kot šolo, z rjavim črtalom pa lahko še dodatno poudarimo celoten stil in ga prilagodimo večernim priložnostim.

Monokromatska ličila Celoten videz v eni barvi

Odtenki večnih romantikov

Topli odtenki marelične in svetlo roza barve najlepše pristajajo večnim ljubiteljem »pink« barve in tistim, ki šele začenjajo z eksperimentiranjem monokromatskega ličenja. Zlahka se spajajo z vsako barvo polti, potencialne napake pri ličenju pa so z njimi praktično neopazne.

Preizkusi Machy Machy palete za monokromatsko ličenje

Ti je všeč opis monokromatske tehnike ličenja, pa ne veš, kako začeti?

Monokromatska ličila Celoten videz v eni barvi

Predlagamo ti, da preizkusiš eno od novih Nyx Professional Makeup Matchy Matchy palet za monokromatsko ličenje, ki jih lahko naročiš s klikom na izdelek pod besedilom in še danes začneš s svojim najbolj nepozabnim ličenjem. Dostopne so v 5 različnih barvah, vsaka od njih pa vsebuje 6 odtenkov senčil za veke z različnimi sijaji (svetlikajoča in mat), rdečilo in osvetljevalec. Kremaste formule se zlahka zabrisujejo in zagotavljajo dolgotrajen učinek z visoko pigmentacijo. Vse palete ustrezajo vsem tonom in podtonom polti ter zagotavljajo vse, kar potrebuješ za celoten stil ličenja.

Preberi še: Poletni trendi ličenja 2020

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Matchy Matchy Monochromatic Melon

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Matchy Matchy Monochromatic Lilac

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Matchy Matchy Monochromatic Berry Mouve

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Matchy Matchy Monochromatic Camel

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Matchy Matchy Monochromatic Taupe

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup White Liquid Liner

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Eyeliner Vivid Halo

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Epic Ink Liner

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči , šminka, trend , večerni make up , dnevni make up , poletje, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sedem korakov za pravilno nanašanje tekočega pudra

Če se želiš rešiti ali vsaj ublažiti vidne nepravilnosti na koži, kot so rdečica in temni podočnjaki, ne bo dovolj, če čeznje zgolj razmažeš tekoči pu...