Največji lepotni trend jeseni – srebrni osvetljevalec

Novi lepotni trendi kar ne pojenjajo. Nekateri se nam zdijo nenavadni in neprivlačni, drugi pa so omamni in jih preprosto moramo preizkusiti. Eden od najzanimivejših trendov te jeseni je ličilo, ki je že na veliko obnorelo svetovno make up skupnost – srebrni osvetljevalec (»highlighter«).

Največji lepotni trend jeseni – srebrni osvetljevalec

Mali opomnik – vrste osvetljevalcev, kako izbrati pravega in kako ga uporabljati

Osvetljevalec lahko najdeš v tekoči ali kremasti obliki, v kamnu, prahu ali stiku. Tekoči in kremasti osvetljevalec sta med vsemi najpogosteje uporabljana in najlažje ju je nanašati. Če spadaš med dekleta z mastno kožo, potem je zate najboljši osvetljevalec v kamnu ali prahu, ki se ga zlahka zabriše s čopičem. Najpriročnejši je osvetljevalec v stiku. Zlahka se ga nanese pod obrvi in je zelo uporaben za notranji kotiček oči.

Barva tena določa tudi barvo osvetljevalca. Če imaš svetlejši ten, izberi rožnate in bisernate tone. Porjavelim, temnopoltim in olivnim tonom najbolje pristajajo zlati, rumeni in bronasti odtenki. Če je tvoj ton kože srednji, se odloči za osvetljevalec v barvi šampanjca, rožnati ali marelični.

Največji lepotni trend jeseni – srebrni osvetljevalec

Ko veš, katere vrste obstajajo in kako izbrati pravi odtenek zase, preostane le še, da te spomnimo, kako osvetljevalec nanesti in kam. Za nanašanje osvetljevalca uporabljaj izključno čopič ali gobico, nikakor blazinice prstov. Osvetljevalec nanašamo na: centralno točko čela, notranje kotičke oči, preko cele dolžine nosu – od korena proti vrhu, pod lok obrvi, nad sredino zgornje ustnice, na ličnice in vrh brade.

Zakaj bi morala preizkusiti srebrni osvetljevalec

Če si že vzljubila klasično različico osvetljevalca v zlati ali šampanjec barvi in če ga rada uporabljaš v svoji make up rutini konturiranja obraza, potem se osvetljevalcu v srebrnem odtenku ne boš mogla upreti.

Srebrna je zares nenavadna, vendar boš z njeno pomočjo zagotovo pustila večji vtis kot s klasičnim osvetljevalcem. In ne le to, če si ljubiteljica »selfija«, ga boš le še bolj oboževala. Namreč, popoln je za »selfie« fotografijo!

Komu najbolj pristaja srebrni osvetljevalec

Tiste s temnejšim tenom imajo srečo, saj ta intenzivna barva osvetljevalca najbolj pristaja prav njim. Če je tvoj ton kože srednji, je pomembno le to, da ga zares dobro zabrišeš, in videti boš povsem v trendu. Če spadaš med tiste s svetlim tenom, je vendarle bolje, da ga uporabljaš zgolj kot senčilo za veke, saj bi bil na tebi lahko videti preveč napadalno in nenaravno, morda celo nekoliko futuristično. Namesto njega raje izberi šampanjec ali roza barvo osvetljevalca.

Največji lepotni trend jeseni – srebrni osvetljevalec

Kako nanašamo srebrni osvetljevalec?

Srebrni osvetljevalec je precej bolj vpadljiv in opazen od klasične različice, zato je najbolje, da ga nanašamo izključno z lahkotnim, cofastim namenskim čopičem, saj ga je že v skromni količini dovolj za doseganje želenega učinka. Če se odločiš za gobico za nanašanje, posebej pazi, da ga dobro zabrišeš v kožo, saj je precej intenzivnejši od običajnega osvetljevalca.

Kako kombinirati srebrni osvetljevalec in preostala ličila

Intenziven sijaj srebrne ali diamantne barve ni najlažji za kombiniranje, predvsem zaradi intenzivnosti. Pomembno je, da ne pretiravaš s količino osvetljevalca in da ga ne kombiniraš z nevtralnimi nude toni. Obvezno poudari tudi svoje obrvi in jih zatem pričvrsti z gelom za obrvi.

V komentarjih nam sporoči tvoje mišljenje o tem trendu. Bi ga preizkusila, ali si večja ljubiteljica klasičnih trendov? Deli z nami!

Preberi še: Zapeljive in velike oči v le 5 korakih

Za ta videz priporočamo

  • NYX Professional Makeup Duo Chromatic Illuminating Powder

    Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , konturiranje, trend , Zimski trendi, osvetljevalec

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako nositi barvne maskare

V teh dneh vsi potrebujemo nekaj več radosti, ekstravagance in veselja na naših obrazih. Pravo osvežitev v svoj vsakdan lahko vneseš z nekaj barve, in...