Nova skrivnost umetnikov ličenja: tehnika »Floating Crease«

V sedanji in prihajajoči sezoni bodo trend seterji in influenserji s pomočjo nude odtenkov šmink le še dodatno poudarjali svojo naravno lepoto in jo postavljali v prvi plan. Tehnika ličenja oči »deep crease« je dobila okrepitev in »floating crease« tehnika bo, sodeč po Instagram profilih modnih in lepotnih hiš, na lepotni sceni povsem prevladal.

Odlike tehnike ličenja »floating crease«

Gre za povsem nenavaden trend ličenja, ki bo posebej všeč ljubiteljem minimalističnega in grafičnega ličenja. Bistvo trenda so raznovrstne barve črtala, ki bodo čudovito osvežile, ali pa povsem spremenile tvoj videz, in to v trenutku. Pri tem je najboljše, da ne potrebuješ nobene posebne veščine niti natančnosti, da bi ta stil ustvarila že za naslednjo zabavo.

Ta trend ličenja lahko izvedeš z navadnim, klasičnim črtalom, vendar bo še bolj uspešen s pomočjo črtal v barvi, z bleščicami ali neonskim sijajem, saj bo povsem drugače privabljal pozornost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Kako nanesti črtalo za pravi »floating crease«?

Za razliko od tehnike ličenja »deep crease«, kjer se zabrisuje senčila za oči in črtalo nanaša le kot dodatni izdelek, s katerim poudarimo pregib veke, je pri »floating crease« tehniki črtalo glavno ličilo. Nanašamo ga v obliki dveh linij, in to na najbolj nepričakovanih mestih.

Floating Crease - Različica 1

Eno linijo črtala nanesi na zgornjo linijo veke, prav med obrvi in zgornje trepalnice, drugo pa tik pod spodnje trepalnice in v notranji kotiček oči. Pri tej različici tehnike ličenja »floating crease« ti priporočamo, da uporabiš gel črtalo v močni barvi, saj je zaželeno, da je linija nekoliko debelejša, in ne preveč natančna.

Tako boš zlahka dosegla stil ličenja, ki deluje ležerno, kot da se nisi preveč trudila zanj, vendar boš vseeno videti, kot da si pravkar prišla z revije visoke mode, pa tudi izstopala boš med večinskim zadimljenim stilom ličenja oči, ki te obkroža.

Nova skrivnost umetnikov ličenja: tehnika »Floating Crease«

Pinterst: danadelaney

Floating Crease - Različica 2

Eno linijo črtala nanesi kot običajno, s krilci, privihanimi navzven – od sredine očesa, tik nad linijo trepalnic. Drugo linijo nanesi nad linijo zgornje veke, tako da je glede na prvo črto paralelna in bo videti kot da lebdi. Pri tej različici ti priporočamo uporabo črtal s čim bolj natančnim aplikatorjem za nanašanje, ki nimajo gel strukture.

Linije črtala bodo še bolj vpadljive, če jih povežeš z barvami tvoje oblačilne kombinacije in tvojih oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup Serbia (@nyxcosmetics_serbia) on

Floating Crease - Različica 3

Ta tehnika ličenja ti nudi super priložnost, da pokažeš, kaj imaš zares rada, zato pri tretji različici »floating crease« tehnike uporabi tvoji dve najljubši barvi črtala. Eno linijo zariši od sredine linije zgornje veke in jo na koncu nekoliko privihaj, drugo pa postavi malo nad njo in jo zariši od sredine veke proti notranjosti očesa.

Nova skrivnost umetnikov ličenja: tehnika »Floating Crease«

Pineterest: nadineartistry

Floating Crease - Različica 4

Pravi način, da osvežiš klasično tehniko mačkastega ličenja (»smokey eye«), je kreiranje »floating crease cat eye look« stila s črnim črtalom.

To lahko storiš tako, da mačkasto linijo črtala v zunanjem delu oddaljiš od samega kotička očesa, da bo videti, kot da lebdi, z druge strani »cat eye« krilca pa proti očesu zariši nekaj natančnih linij, ki bodo videti kot povezane s trepalnicami. Zatem dodaj še eno linijo črtala od notranjega kotička zgornje linije veke, začrtaj jo proti mačkastemu krilcu in jo spoji z njim.

S katero barvo črtala in v kateri izvedbi boš preizkusila ta trend?

Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Nude ličenje: korak za korakom

Za ta videz priporočamo

 • Lancôme Artliner Eyeliner Green Metallic

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Blue

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Rich Berry

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Intense Green

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Eyeliner 09 Or Radical

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Slide On Eyeliner Purple Blaze

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Vivid Halo

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Artliner Eyeliner Silver Metallic

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: črtalo za oči , oči , Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, YSL, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusili smo tekoči puder, ki zmore vse kljubuje vodi, razmazovanju in znojenju!

Odporen puder z visoko pokrivno močjo, neusmiljen do zunanjih vplivov, a hkrati nežen in lahkoten na tvojem obrazu. Poglej si več o tekočem pudru Mayb...