Novembrski trend ličenja: bakreni »smokey eye«

Zadnjih nekaj let je bil klasičen črni »smokey eye« stil obogaten s številnimi inovacijami. Tim. zadimljeni pogled že nekaj časa kreiramo z nevtralnimi koralnimi toni, modro, zeleno, tudi z dvobarvnimi kombinacijami, na primer rjavo in zlato, rjavo in rdečo.

Prav nič ni važno, ali spadaš med minimaliste, ali imaš raje močna, vpadljiva ličila intenzivnih barv, saj boš trend, ki ga prinaša letošnji november, zagotovo oboževala tudi v prihajajočih mesecih! Za začetek moraš vedeti, da poudarek še vedno ostaja na očeh in zapeljivemu pogledu, le da je sedaj tehnika ličenja, ki jo mnogi prepoznavajo za najpopularnejšo sploh, dobila povsem novo in razkošno različico – »smokey eye« v bakreni barvi! Res je, pri kreiranju zadimljenega pogleda letošnje jeseni in zime je bakrena nova črna.

Moderna zamenjava klasike

V nadaljevanju jesensko-zimske sezone z ličili poudarjamo predvsem oči, tokrat na svež in povsem moderen način. Drži, da tehnike zadimljenega pogleda predstavljajo bazo ličenja, vendar so najtemnejša senčila, ki jih pri klasični izvedbi običajno uporabljamo, lahko kaj hitro preveč intenzivna za vsak dan.

Razburljiv »smokey eye look«, ki predvideva mehkejše, toplejše in svetleče tone, bo poskrbel, da tvoje oči zasijejo kot nikdar poprej, zato lahko mirno trdimo, da bakrena barva na vekah pomeni prepričljiv preboj monotonije!

Bakreni »smokey eye« pristaja vsem

Energija bakra je osupljiva, zato je bakrena barva, pač glede na izbrani odtenek, sijaj in intenzivnost, na vekah enako »nosljiva« tako čez dan kot v večernih urah. Njena največja moč počiva v dejstvu, da laska prav vsem tonom kože!

Kako združiti novi trend in preostala ličila

Preden preizkusiš bakreno paleto, naj ponovimo, da so oči v prvem planu, zato je ključ do uspešnega ličenja prav v enostavnosti polti in ustnic. Uporabljaj tekoči puder srednje prekrivne moči, da bo tvoj obraz videti zdravo in naravno, zatem pa s pudrom v prahu nežno matiraj T-področje. S tem se boš izognila potencialnemu svetenju centralnega in najbolj mastnega predela obraza, pustila pa boš tudi dovolj prostora, da preostala koža zasije s rosno svežino. Za ustnice ti najbolj priporočamo nevtralne barve šmink.

Bakrena barva na vekah in zadimljen pogled

Če nimaš preveč izkušenj v ličenju, »smokey eyes« za začetnike pomeni, da na veke najprej naneseš svetleče belo senčilo, in sicer od linije trepalnic vse do spodnjega roba obrvi. Bakreno barvo zatem nanesi samo na veko, če pa v svoj novi trend želiš vnesti nekaj drame, točno na pregib veke s čopičem dodaj rjavo senčilo (kapučino ali čokolada sta odlična barvna tona). Za konec tudi na spodnjo veko nanesi nekaj bakrene barve in s črnim ali bakrenim črtalom zariši linijo (in/ali krilce oz. zavihek). Vse skupaj zaokroži z bogatim slojem maskare.

Ne izogibaj se intenzivnim pigmentom

Vsem, ki zadimljeni pogled prakticirate vsakodnevno, predlagamo kanček več poguma. Učinek dimenzije in tistega posebnega kovinskega sijaja lahko kaj hitro dosežemo z uporabo dveh različnih bakrenih odtenkov. Ne izogibaj se senčil z visokim pigmentom, saj predstavljajo odlično izbiro in pri blendiranju ne zbledijo.

Če si želiš veke, ki so videti kot okrašene s svetlikajočo folijo, sijoče senčilo pomešaj z nekaj kapljicami čarobnega mixing mediuma. Izgledala boš čudovito!

Veliko prostora za eksperimentiranje

Ne gre le za izredno učinkovitost, »smokey eye« bakrene barve dopušča veliko prostora za eksperimentiranje. Glede na to, da so senčila takšnih barv zadnjih nekaj let popularna, obstaja cela vrsta palet, s katerimi lahko ustvariš nadvse mamljiv stil, pa tudi bakrenih črtal, s katerimi boš le še bolj izstopala iz množice.

Dodaten nasvet: za dekleta z modrimi očmi

Čeprav gre odlično z vsakim tenom in barvo oči, pa je baker lahko posebna poslastica za modrooke, saj predstavlja kontrast in prinaša potrebno dozo topline ter razigranost pogleda.

Boš tudi ti preizkusila trend ličenja te zime? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Barvna črtala: najhitrejši način, da preobraziš celoten videz

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Burgundy

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Copper

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Ultimate Utopia Shadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Takojšnje naročilo
 • Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow Palette Stoned Vibes

  Takojšnje naročilo
 • Lancome x Chiara Ferragni all-in-one Fashion Flirty Palette

Povezane teme: make up , senčila za oči , črtalo za oči , oči , konturiranje, večerni make up , dnevni make up , nude , Lancome, Maybelline New York , L'Oréal Paris, Urban Decay, Lancôme, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendy pomladni makeup look

Nov letni čas s seboj prinaša tudi nove trende, pomlad 2021 pa nam daje popolno svobodo, da smo samosvoje in po ulicah stopamo vesele, super razpolože...