Novost znamke Maybelline: strobing

Strobing je trend, ki je dodobra zamenjal senčenje obraza imenovano contouring, ki je na lepotni sceni vztrajalo kar nekaj sezon. Celo glavna zvezda contouringa, Kim Kardashian se je odločila, da mu da priložnost. Sama sem nad trendom navdušena, saj omogoča hiter nanos in zdrav ter sijoč končni videz.

Strobing pravzaprav ni nov trend, gre le za nekoliko bolj izrazito različico, ki jo poznamo kot osvetljevanje (angleško: highlighting). Z njim poudarimo svoje obrazne poteze, brez da bi za to uporabili bronzer oziroma produkt za senčenje obraza. Ključno je, da se osredotočimo na »najvišje« predele obraza, tam kjer na našo kožo posveti naravna svetloba. S strobingom ustvarimo sijoč, mladosten in svež videz, brez ostrih potez.

 

Kakšno formulacijo izbrati?

Izbirate lahko med pudrasto in kremno formulacijo – torej za osvetljevalec v kamnu ali prahu oziroma osvetljevalec v kremni ali celo tekoči različici. Sama prisegam na kremne produkte, saj je z njimi najbolj enostavno delati, hkrati pa nudijo najbolj naraven videz. Takšen je na primer Maybelline Master Strobing Illuminating Highlighter v stiku. Gre za popolnoma nov produkt, ki bo na voljo v slovenskih drogerijah v mesecu septembru.

Kakšen odtenek izbrati?

Izberite odtenek osvetljevalca, ki bo poudaril in se ujemal z vašo poltjo. Tiste z najsvetlejšo poltjo posezite po odtenku šampanjca (kot je na primer Maybelline Master Strobing Illuminating Highlighter v odtenku 100 Light-Iridescent). Če je vaša polt svetla do srednja, se lahko odločite za odtenek z roza podtonom. Tiste, ki imate olivno oziroma temnejšo polt pa za »bronze« odtenek (kot je Maybelline Master Strobing Illuminating Highlighter v odtenku 200 Medium-Nude Glow). Seveda to niso napisana pravila, zato lahko odtenek prilagajate makeup videzu, ki ga ustvarjate.

Kam nanesti osvetljevalec?

Osvetljevalec nanesite na predele, ki običajno ujamejo svetlobo. Nanesite ga na vrh ličnic, tik nad obrvjo ob temenih, po sredini nosu, tik pod obrvjo in nad ustnico. Tako boste poudarili svoje obrazne poteze. V kolikor je vaša koža suhega tipa, lahko uporabite nekoliko več produkta. Če imate mastno kožo, pa se izognite preveliki količini osvetljevalca na licih in čelu. Dobro zabrišite produkt – najbolje, da to storite kar s prsti.

Foto: Katarina Veselič in Ajda Sitar

Vse kar morate vedeti o maskari!

Povezane teme: make up , senčenje obraza , oči , šminka, trend , večerni make up

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako z ličili zmanjšati mastno svetenje obraza in prekriti pore

Tisti z mastno, mešano in problematično kožo vedo, kako neprijetno je, ko se ta še po ličenju začne svetiti, in to seveda prav v trenutku, ko se nam z...