Si že slišala za makeup trend »sirenine solze«?

Morda še nisi slišala za »sirenine solze«, si jih pa zagotovo že videla! Novi trend ličenja je zasenčil Hollywood in Instagram, razširili pa sta ga Khloé Kardashian in Kylie Jenner.

Karkoli si mislite o sestrah Kardashian, se ne da zanikati, da zadnjih nekaj let prav one postavljajo standarde lepote, četudi so nam nekatere njihove ideje manj ali prav nič všeč. Priznati moramo, da je ta trend prava osvežitev svetovne scene ličenja, nekaj, kar smo že dolgo čakali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Majhen in na videz običajen detajl je povsem spremenil dosedanjo percepcijo ličenja oči, saj so žive barve naposled uspele razbiti monotonost vsakdana in vdahniti življenje v obraze širom planeta.

V »sirenine solze« so se zaljubili preprosto vsi – od urednikov in profesionalnih umetnikov ličenja, vse do »navadnega sveta«. Kaj pa ta videz sploh narekuje? Nanašanje senčil živahnih barv v notranje kotičke oči. Da, tako preprosto je!

Brez diplome do popolnosti

Lepotni trendi pridejo in gredo, se spet vrnejo, vendar največkrat zahtevajo diplomo iz ličenja. Dobro, ne prav diplomo, vendar ure in ure mučne vadbe. Minila so desetletja, pa mnoge med nami še vedno nismo povsem zavladale tehnike risanja krilc v kotičkih oči. Vsake toliko se pojavi tudi takšen trend, ki zahteva minimalno veščino (ali sploh nobeno), prav to pa se je zgodilo tudi v primeru »sireninih solz«.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup (@nyxcosmetics) on

To tehniko je mogoče opisati kot »strobing« solznih kanalov s pomočjo senčila. Čeprav notranje kotičke oči pri ličenju pogosto zapostavimo, z njihovim poudarjanjem lahko močno spremenimo izraz obraza in celotno ličenje naredimo svetlejše ter originalnejše.

Noro, zelo zabavno in predvsem učinkovito igranje z barvami sta sestri Kardashian začeli z nanašanjem neonsko rumene, ker pa je ta trend medtem postal glavni, se je število možnosti, povezanih z izbiro barve, razširilo do neskončnosti!

Korak za korakom do »sireninih solz«

Korak 1: Novo tehniko začnemo z izbiro živahne barve. Mojstri priporočajo, da odtenek uskladimo s poltjo in barvo oči. Za določitev barve, ki ti najbolj pristaja, izbrano paleto senčil prisloni k obrazu in preveri, če je »to res to«.

Seveda ne pozabi niti na oblačila. Z bež obleko z modrimi detajli se seveda najbolj ujemajo sorodni odtenki modrih senčil. Kar se tiče teksture, se kremne in tekoče formule veliko hitreje sušijo in ne potrebujejo pudra za pričvrstitev, zato so najboljša izbira.

Korak 2: Za doseganje učinka popolnih »sireninih solz« potrebuješ pravi aplikator. Velikost čopiča izbiramo glede na površino, izbrano za senčila. V tem primeru izberi nekoliko manjšega, saj bo zato bolj natančen, za ostre linije namreč vselej uporabljamo majhne poševne čopiče.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Korak 3: Izbrano barvo nanesemo na solzni kanal in nežno tudi na pregib veke, da ustvarimo manjši grafični element in odpremo prostor za formiranje ombre učinka.

Korak 4: Ko naneseš izbrano senčilo, s čistim čopičem za zabrisovanje »zmehčaj« ostre robove.

Korak 5: Za razliko od močnih barv v notranjih kotičkov in na pregibu, ostanek veke naliči z nevtralnim odtenkom senčila v prahu. Celoten videz zaokroži s črtalom nad spodnjimi trepalnicami in seveda z maskaro.

Bodi cool, saj se samozavest začenja na vekah!

Če si do sedaj mislila, da za barvne veke potrebuješ samozavest, je pravi trenutek, da ti povemo – barve na vekah dajo samozavest!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Namesto običajnih senčil, ki jih uporabljaš vsak dan, preizkusi neke povsem nepričakovane, vpadljive in močne odtenke.

Zapomni si, niti ena barva ni obvezna ali »vklesana v kamen«. Raziskuj in ugotavljaj, kaj ti najbolj pristaja. Če ti ni všeč, ličila samo obriši in preizkusi kaj drugega.

Izstopi iz črno-belega filma, v svoje življenje vnesi barve, preizkusi »sirenine solze«, saj tako učinkovitega in preprostega trenda nismo srečali lep čas!

Boš preizkusila ta trend ličenja? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Trajno barvanje trepalnic: za in proti

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Glitter Pigments – Crazed

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Vivid Brights Eyeliner Vivid Halo

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 19 Mogul

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 37 Extraordinnaire

  Takojšnje naročilo
 • YSL Couture Palette Contouring

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Mystic Petals Eyeshadow Palette Midnight Orchid

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčila za oči , trend , Yves Saint Laurent, Maybelline New York , NYX Professional Makeup, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

10 zapovedi uporabe baze

Z izbiro prave baze oz. primer-ja si lahko zagotovimo popoln videz ličil, bleščečo kožo in povsem izenačeno polt. Pred samim nakupom pa se je dobro sp...