Skrivnosti profesionalcev ličenja: »deep crease« tehnika ličenja

Z vrnitvijo modnih trendov, ki so skozi zgodovino pustili močno sled, se vračajo tudi mnoge tehnike ličenja, ki so bile nekoč popularne. Mednje spada tudi ta arabska tehnika ličenja ali »deep crease« tehnika, ki je bila posebej aktualna v šestdesetih.

Umetniki ličenja so s to tehniko dobro seznanjeni in jo pogosto prakticirajo. Ker se nam, navadnim smrtnikom, tehnike ličenja oči pogosto zdijo nekaj najbolj zapletenega, se večkrat radi prepustimo njihovih izurjenim rokam. Toda verjemi, ta veščina je precej bolj dosegljiva, potrebuješ le malo dobre volje, ustrezne izdelke in mnogo vaje ter praktičnih nasvetov.

Skrivnosti profesionalcev ličenja: »deep crease« tehnika ličenja

Kaj je deep crease tehnika ličenja

Arabsko ličenje oči predstavlja jasno definiran pregib očesa, in sicer z dvema popolnoma različnima senčiloma za oči in jasno izraženim prehodom med njima. Za razliko od klasičnega nanašanja senčil pri tej tehniki torej ne zabrisujemo stičišč med dvema odtenkoma, pač pa jih še dodatno poudarimo. Ta način je še posebej priporočljiv za vse s spuščenimi vekami, saj z njim oči vizualno privzdignemo in poudarimo tako, kot je treba.

S to tehniko je preprosto eksperimentirati, saj izbira odtenkov senčil lahko povsem spremeni celoten videz. Če torej začenjaš z »deep crease« eksperimentiranjem, najprej posezi po zemeljskih, bolj diskretnih senčilih, ko razviješ vrlino, pa se prepusti živahnim barvam in se igraj z njihovimi niansami.

Skrivnosti profesionalcev ličenja: »deep crease« tehnika ličenja

Kaj vse je potrebno za »deep crease« ličenje?

- Primer ali baza za oči

- Vizitka ali neka podobna kartica (za začetnike v tej tehniki)

- Barvico za oči

- Biserno senčilo za oči

- Okrogel čopič za senčila

- Ožji, natančnejši čopič za senčila

- Črtalo

- Temno senčilo za oči

- Svetlo senčilo za oči

- Kvalitetna maskara ali umetne trepalnice

- Gel ali pomada za obrvi

Skrivnosti profesionalcev ličenja: »deep crease« tehnika ličenja

»Deep crease« ličenje oči – korak za korakom

Čas je, da izkoristiš vizitko ali podobno kartico, izbereš odtenek barvice za oči in se prepustiš avanturi. Priporočamo, da za začetek vadiš z rjavo barvico, čeprav to tehniko ličenja lahko izvajamo s pomočjo katerekoli barve.

Korak 1

Nanesi bazo za oči preko cele površine zgornje veke, vse do obrvi. Zahvaljujoč njej bo nanašanje senčil precej lažje, pa tudi hitrejše, da o obstojnosti sploh ne govorimo. Tudi barve bodo intenzivnejše in obstojnejše, vse zaradi tega čudovitega in, lahko rečemo, večkrat zapostavljenega »make up« izdelka. V zadnji fazi tega koraka do pregiba veke nanesi svetlo senčilo.

Skrivnosti profesionalcev ličenja: »deep crease« tehnika ličenja

Korak 2

Prisloni kartico k obrazu, tako da začetek kartice pristaviš k zunanjemu kotičku očesa, navzgor proti zaključku tvojih obrvi. Zatem v zunanji kot veke zariši »v« obliko in linijo podaljšaj vzdolž linije pregiba veke, pri tem pa postopoma zmanjšuj pritisk barvice in linijo neopazno stanjšaj. Če se zmotiš, niš hudega. Mesto preprosto obriši in poizkusi ponovno, vse dokler ne boš zadovoljna z videzom »v« oblike s podaljšano linijo.

Korak 3

Kot smo rekli, so pri tej tehniki prehodi med odtenki vidni, kar ne pomeni, da povsem preskočimo nežno zabrisovanje senčila v samem kotičku pregiba veke. Rahlo zabriši samo zgornji del »v« oblike, in sicer s pomočjo nekega temnejšega senčila, zatem pa bisernato senčilo po želji nanesi na samo začrtano linijo in jo nežno zabriši s tankim namenskim čopičem, od spodaj navzgor. Preostali del mora ostati čist, z

Korak 4

Čas je, da naneseš črtalo, vendar le na spodnjo veko. Z lahnimi potezami začrtaj linijo tik nad trepalnicami in jo podaljšaj vse do konca črke »v«, tako da ustvariš tako imenovano krilo.

Skrivnosti profesionalcev ličenja: »deep crease« tehnika ličenja

Korak 5

Isto senčilo, ki si ga uporabila za zgornji del »v« oblike, nanesi tudi na zunanji del vogala spodnje veke, tik pod trepalnice. Pri tem lahko uporabiš tudi preciznejši čopič za senčila, da bi bila linija kar se da natančna.

Korak 6

Ličenje oči na takšen način je skoraj gotovo. Vse, kar potrebuješ za konec, sta dve plasti kvalitetne maskare, tako na zgornjih kot spodnjih trepalnicah. Če si želiš bolj dramatičnega videza, lahko preizkusiš tudi kombinacijo z umetnimi trepalnicami.

Skrivnosti profesionalcev ličenja: »deep crease« tehnika ličenja

Tvoje oči bodo avtomatsko bolj poudarjene in opaznejše, kar takoj privablja pogled tudi k tvojim obrvem, zato bi bilo dobro, da jih lepo oblikuješ in poudariš s pomočjo gela.

Kakšen se ti zdi ta trend, ki je ponovno aktualen? Si ga že preizkusila? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Paleta senčil za oči za celoten »make up«

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Eyeshadow Smoke Duo

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York x Puma Heat Flash

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Ebony

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , oči , trend , moda, Maybelline x Puma

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novembrski trend ličenja: bakreni »smokey eye«

Prav nič ni važno, ali spadaš med minimaliste, ali imaš raje močna, vpadljiva ličila intenzivnih barv, saj boš trend, ki ga prinaša letošnji november,...