Svetla senčila za veke: povratek velikega trenda devetdesetih

Šele vstopili smo v leto 2020, pa se že vračamo v devetdesete, in to ne le zaradi »metuljčkov« za lase, ki napovedujejo svoje vstajenje (vsaj slišali smo tako, čeprav še ni postalo očitno in upamo, da nikdar ne bo), pač pa zaradi »ledenega« makeup-a, ki bo, kot kaže, letošnjo zimo kraljeval na vsakem koraku. To je definitivno edini povratek iz devetdesetih, ki si ga v letu 2020 želimo srečati.

Svetla senčila za veke: povratek velikega trenda devetdesetih

Modernizirano in resnično cool

Nekoč so bile »zaledenele« ustnice sinonim »kulskih« deklet in od tedaj ta videz ni doživel nekih drastičnih sprememb. Da se razumemo, v zadnjih dveh, treh desetletjih se je spremenilo marsikaj, odvrgli smo na primer kičaste tesne ogrlice, znebili smo se velikanskih elastik za lase, zaradi katerih se je Carrie Bradshaw sporekla (in se navsezadnje tudi razšla) z Burgerjem, iz omar smo zmetali vse prenizke kavbojke, ki so dobesedno visele z bokov … Gotovo je bilo še več trendov, ki jih iz srca želimo prepustiti pozabi. Vendar pa »frosted makeup« ni eden od njih! Nasprotno.

Svetleče ustnice in svetla senčila bodo zaznamovala sezono, ki je pred nami! Predstavljamo ti »ledene« favorite v moderniziranem stilu!

Ledeno, ki te ljubim ledeno

Postopno vrnitev elegantnega in šik trenda začni tako, da očem podariš neko povsem novo dimenzijo. Uporabi zadimljena rdeča in oranžna senčila kot podlago, zatem pa ogenj spremeni v led, in sicer s pomočjo svetlega senčila za veke! Opal belo senčilo s kompaktnim, ravnim čopičem nanesi na veko, pregib in v notranje kotičke oči. Vse skupaj dopolni s svetlečim črnim senčilom v zunanjih kotičkih. Po nekaj plasteh maskare dodaj še zadnjo »piko na i« v obliki sijaja za ustnice v čokoladnem odtenku.

Svetla senčila za veke: povratek velikega trenda devetdesetih

Bleščice, bleščice in samo bleščice

Kako naj glamur še bolj povzdignemo? Tako, da bleščice izberemo za najboljše prijatelje. Vzemi temno vijolična senčila in takšna v opečnati barvi te z njimi kreiraj »smokey eyes«. Preko veke nanesi plast intenzivnega platinastega senčila za veke v svetli barvi. Z lepilom za bleščice zariši tanko linijo tik ob trepalnicah in jo na zunanji strani privihaj navzgor, zatem pa čez nanesi srebrne bleščice. Notranji del spodnje veke je rezerviran za srebrno črtalo. Lička posvetli, ustnice uokviri z barvico in jih s sijajem spremeni v steklo. Zmagovalna večerna kombinacija!

Kot junakinja romantičnih komedij

V devetdesetih je bilo popularno ličenje v stilu romantičnih komedij in prav ta trend bomo nadaljevali tudi v 2020. letu. Po nanosu podlage iz nevtralnih in rjavih pudrastih senčil prehajamo k hladnejšim tonom. Svetlikajoča vijoličasta preko cele veke, zatem plast šampanjec ali srebrnih tonov, vijolično črtalo in nepogrešljiva vijolična maskara. Vrhunec tega romantičnega videza boš dosegla z rožnatim sijajem za ustnice – pravljično, kajne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Čae ledene kraljice

Dominantne in vpadljive modre veke dobesedno jemljejo dah! Da ne bi delovala strašljivo, moraš poiskati prave odtenke za zadimljeni stil ličenja oči. Izberi takšne nianse modre, ki laskajo tvoji polti, za poudarjanje dimenzije oči pa uporabi najtemnejši odtenek iz palete in ga nanesi v zunanje kotičke. Vse skupaj dobro zabriši. Uporabljaj mat senčila, v samem zaključku pa uporabi osvetljevalec, ki bo ustvaril učinek ledu na ličnicah, na vrhu nosu in pod obrvmi. S črnim črtalom in maskaro dopolni celotni videz.

Nežni zimski look

Ta stil naravnost kliče k posedanju pred kaminom in srkanju vročega kakava. Nekoliko bolj umirjen, a vsekakor očarljiv zimski stil bo tvojemu obrazu vdahnil pravo čarovnijo in radost. Poudarek je na neoporečni polti – barva čokolade od trepalnic do obrvi, belo bleščeče senčilo tik ob spodnji liniji obrvi in notranji kotički oči, poudarjeni s svetlo modrim, ledenim bleščečim senčilom. Prava makeup pravljica!

Svetla senčila za veke: povratek velikega trenda devetdesetih

Kateri od teh stilov je tvoj favorit! Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Privzdigovanje vek z ličenjem: korak za korakom

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Mystic Petals Eyeshadow Palette Midnight Orchid

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Metallic Glitter Paillettes

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 19 Mogul

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Lemonade Craze Eyeshadow Palette

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow 11 Worth It

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Glitter Goals Liquid Eyeshadow Industrial

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Ombre Hypnose Pal Drama

 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeshadow Palette

Povezane teme: make up , senčila za oči , oči , trend , Lancome, Maybelline New York , L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

BB Glow tretma: za in proti

Obraz, ki bi bil videti kot naličen s pudrom ali BB kremo, vendar v rednici povsem naraven – brez madežev, rdečice in podočnjakov! Z BB glow tretmajem...