Tantouring: nov način konturiranja obraza

Čeprav so poletne vročine že za nami, mnogi niso dobili priložnosti, da bi obiskali želene destinacije, niti da bi pridobili morsko barvo in prepoznavno zagorelost obraza, ki odseva poletje. Nenapisano pravilo pravi, da se na zagoreli koži precej manj vidijo vse njene nepravilnosti in da je porjavet obraz videti mlajše ter bolj zdravo. Zato nas prav posebej veseli novi trend ličenja, imenovan tantouring, s katerim obraz postane zagorel in definiran, brez uporabe izdelkov za konturiranje. Zveni vabljivo, kajne?

Kaj je tantouring?

Tantouring predstavlja tehniko konturiranja obraza s pomočjo izdelkov za samoporjavitev. To dejansko pomeni, da kremo za samoporjavitev nanesemo na mesta, kamor bi sicer nanesli izdelek za konturiranje. Bronzer torej ni edini način, da dosežemo zagorelo polt. S to novo tehniko bo tvoj obraz videt kot po naravnem sončenju. Najbolje pri tem pa je, da bo takšna zagorelost definitivno obstojna precej dlje kot s pomočjo kateregakoli bronzerja.

Se raje izogibaš izdelkom za samoporjavitev?

Če nisi ljubiteljica izdelkov za samoporjavitev in ob omembi tega izraza pred očmi vidiš oranžno kožo, ti bo ta tehnika posebej všeč. Potencialne napake so pri tantouring tehniki težko opazne, popraviti pa jih je precej lažje, kot če bi sredstvo za samoporjavitev, po možnosti v neustreznem odtenku, nanašala preko celega obraza.

Tantouring: nov način konturiranja obraza

Tantouring: koraki

Priprava kože

Priprava kože obraza za tantouring se ne razlikuje posebej od priprave kože pred nanašanjem kateregakoli sredstva za samoporjavitev, kar pomeni samo eno – piling obraza. Piling je nujen, da bi s kože odstranili vse odmrle celice in jo pripravili. Uporabljaj pilinge, ki so dermatološko testirani in vsebujejo negovalne sestavine. Zatem obraz umij s toplo vodo.

Hidriranje kože

Da bi tvoja koža kar se da dobro sprejela izdelek za samoporjavitev, moraš poskrbeti, da je ustrezno hidrirana. Če bi nekateri deli ostali suhi, bi se tam najbrž nabral izdelek za samoporjavitev in končni rezultat tako ne bi bil enakomeren.

Izbira izdelka za samoporjavitev

Naslednji pomemben korak predstavlja izbiro izdelka za samoporjavitev. Priporočamo ti, da za prvi poskus tantouring tehnike izbereš obarvan izdelek, da bi lahko točno videla, kam si ga nanesla, in bi tudi potencialne napake lahko uspešno zmanjšala. Prav tako je pomembno, da pred nanosom na obraz izdelek preizkusiš na roki in se tako izogneš potencialnim reakcijam kože.

Nanašanje izdelka za samoporjavitev

Ko ustrezno pripraviš kožo in izbereš pravi izdelek, je čas za tantouring. Sredstvo za samoporjavitev naj bo odtenek do dva temnejše od tvoje naravne polti, saj bosta učinek in kontrast tako dobila svoj smisel.

Pazi, da ne boš pretiravala s količino izdelka. Povsem malo bo dovolj, čim ga razporediš na čopič za konturiranje. Sedaj ti preostane le še, da sredstvo za samoporjavitev naneseš na vsa mesta, kjer bi sicer uporabila bronzer ali izdelek za konturiranje v stiku. Če se ti prehodi med odtenki zdijo preveč ostri, izkoristi ličilno gobico in izdelek, še preden se posuši, lepo zabriši.

Si že kdaj slišala za ta trend? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Kaj nanašamo prej – korektor ali puder?

Za ta videz priporočamo

 • Vichy Idéal Soleil Self Tanner

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Smooth Sugars Scrub

  Takojšnje naročilo
 • La Roche-Posay Nutritic Intenese Riche

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Brush

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , senčenje obraza , nega, konturiranje, večerni make up , dnevni make up , Prekopiraj videz, La Roche-Posay , nega obraza, Vichy, Loreal Paris, NYX

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trend alert: Preizkusili smo maskaro, o kateri odzvanja po Tik Toku

Razkrivamo, zakaj je maskara Maybelline New York Lash Sensational Sky High postala najbolj osvajalna maskara na Tik Toku...