Trajno barvanje trepalnic: za in proti

Mnoge ženske menijo, da zgubljajo dragocen čas z vsakodnevnim ličenjem in lepšanjem, ali pa niso povsem zadovoljne s svojo spretnostjo in z izdelki, ki jih uporabljajo, zato se odločijo za trajno ličenje. Zato sploh ne preseneča, da je v lepotni industriji trajno ličenje močno zaživelo, vse od ustnic, obrvi, pa do trepalnic. Trajno barvanje trepalnic je oblika trajnega ličenja, ki je postala še popularnejša po ekspanziji postopka minivala ali trajnega kodranja trepalnic, mi pa ti razkrivamo vse prednosti in pomanjkljivosti barvanja trepalnic.

Kdo se največkrat odloči za trajno barvanje trepalnic

Za barvanje trepalnic se odločijo predvsem tisti z naravno svetlejšimi in tanjšimi trepalnicami, ali pa oni, ki si preprosto želijo bolj poudarjenih, vpadljivih trepalnic, in to brez nanašanja maskare.

Trajno barvanje trepalnic: za in proti

Trajno barvanje trepalnic: postopek v kozmetičnih salonih

Postopek trajnega barvanja trepalnic se izvaja v skoraj vsakem bolje opremljenem kozmetičnem salonu, je neboleč, možno je manjše draženje, ki v primeru kombiniranja z minivalom trepalnic traja približno pol ure in le okoli deset minut, če trepalnice barvaš samostojno. Učinek po trajnem barvanju lahko traja tudi do mesec dni.

Postopek ne zahteva nobene posebne priprave. Če nosiš leče, jih ta dan vseeno raje nadomesti z očali, da barva po nesreči ne bi umazala leče.

Izvajanje postopka poteka s pomočjo posebnih barv, predvidenih za barvanje dlačic na obrazu, največkrat v črnem ali rjavem odtenku. Kot pri vsakem postopku, še posebej, če gre za najbolj občutljiv del obraza, torej oči, se moraš pozanimati, ali so formule, ki jih uporabljajo pri barvanju trepalnic, izdelane na naravni osnovi. Če namreč vsebujejo neke agresivne sestavine, lahko izzovejo iritacijo oči. Prav tako bodi pozorna, da ne zaupaš kar komurkoli, pač pa povprašaj, ali storitev v salonu izvaja nekdo z izkušnjami iz tetoviranja obrvi in nanašanja obstojnih ličil.

Trajno barvanje trepalnic: za in proti

Kako trepalnice negovati po postopku

Če si se odločila za trajno ličenje trepalnic, to ne pomeni nujno, da boš preskočila ostala ličila, na primer senčila za oči ali črtalo, zato moraš pred spanjem vseeno odstraniti ličila, čeprav maskare ni med njimi. Pomembno je, da po postopku trajnega barvanja ličila z oči odstranjuješ izključno s pomočjo sredstev brez oljne osnove, da ne bi skupaj z načrtovanimi ličili odstranila tudi barve s sveže urejenih trepalnic.

Čeprav je mogoče reči, da je učinek dovolj obstojen, mnogi postopek večkrat ponavljajo in tako nehote izsušijo svoje naravne trepalnice.

Je trajno barvanje trepalnic mogoče kar doma?

V prodaji obstajajo tudi seti za samostojno barvanje trepalnic doma, vendar ti ne priporočamo, da sama eksperimentiraš s tako delikatno proceduro, saj bi bilo strašno, če bi barva namesto na trepalnicah pristala v očesu. V primeru, da se vseeno odločiš za to obliko trajnega ličenja, zato zadevo raje prepusti profesionalcem.

Trajno barvanje trepalnic: za in proti

Trajno barvanje trepalnic – ZA

- Neboleč in hiter postopek.

- Primerno za tiste z naravno svetlejšimi trepalnicami.

- Učinek lahko traja tudi do mesec dni.

Trajno barvanje trepalnic – PROTI

- Obstaja možnost draženja oči, če formula sestavljena na naravni osnovi.

- Ponavljanje postopka vsak mesec lahko izsuši tvoje naravne trepalnice.

- Po tem postopku ne moreš uporabljati kateregakoli sredstva za odstranjevanje ličil.

- Seti za samostojno barvanje trepalnic niso najbolj varna izbira.

Maskara je vseeno najboljša rešitev – in sicer zato!

Da se razumemo, vemo, da nismo vsi rojeni pod srečno zvezdo gostih in črnih trepalnic, zato ta postopek deluje mamljivo. Vendar je maskara vseeno boljša, bolj praktična, cenejša in bolj logična rešitev. Mogoče si opazila, da že z eno plastjo maskare tvoje sicer kratke in svetle trepalnice postanejo precej daljše in opaznejše, saj vse naravne dlačice s prostim očesom sicer sploh niso opazne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Tu nastopi maskara, ki objame prav vsako trepalnico, da te postanejo opaznejše in lepše. Današnje maskare pa ti za razliko od postopka trajnega barvanja poleg intenzivne barve trepalnic zagotavljajo tudi večji volumen, dolžino in gostoto. Kaj ni to bolj učinkovito od katerega koli popularnega tretmaja trajnega ličenja? ;)

Kaj ti misliš o tem postopku trajnega ličenja? Sporoči nam v komentarjih!

Preberi še: Nova skrivnost umetnikov ličenja: tehnika »Floating Crease«

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Lash Sensational

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Paradise Extatic

  Takojšnje naročilo
 • YSL The Curler Mascara

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional MakeupWorth the Hype Mascara

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup On The Rise Volume Liftscara Black

  Takojšnje naročilo
 • YSL The Shock Mascara

  Takojšnje naročilo
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Mascara

Povezane teme: make up , maskara, oči , Maybelline New York , trepalnice, L'Oréal Paris, NYX Professional Makeup, YSL

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Preizkusi čiščenje obraza z izdelki, obogatenimi s hialuronom

Redno in ustrezno čiščenje obraza je pravi način, da s kože izmijemo vse nečistoče, odmašimo zamašene pore in odstranimo višek sebuma oz. maščobe...