Trendi ličenja 2020: obdržali se bodo tudi letos

Popoln prikaz dekleta, ki bo letos sledilo vsem aktualnim trendom ličenja, je dekle čim bolj naravne polti in prav takšnih obrvi, s čisto, zračno, zdravo in sijočo kožo, vpadljivo poudarjenimi trepalnicami in linijo črtala, z nežno obarvanimi vekami in ustnicami, olepšanimi z vlažilno šminko ali sijajem.

V nadaljevanju si poglej trende ličenja, ki smo jih vzljubili že v letu 2020 in bodo popularni tudi letos.

Naraven in negovan videz polti

Glavni trend ličenja, ki ga tudi po zaključku leta 2020 ne bomo izpustili, je naraven in negovan videz polti. Večplastno ličenje, ki prekriva znake neustrezne nege obraza, vsekakor tudi letos ne bo nič bolj popularno. Pomembno je, da obrazu posvetiš posebno nego in uporabljaš tekoče pudre, obogatene s sestavinami za hidratacijo kože, ki se povsem stopijo s tvojim tenom ter mu zagotovijo naraven videz. Takšna sta denimo pudra Loreal Paris True Match in Maybelline New York Affinitone.

Da bi dosegla še boj zračen, zdrav in sijoč videz kože, v svojo rutino ličenja lahko dodaš osvetljevalec, kakršen je NYX Professional Makeup Diamonds & Ice Please, ki se zlahka zabrisuje in zagotavlja žameten sijaj, odločiš pa se lahko tudi za kombinacijo tekočega osvetljevalca in pudra, s čimer bo tvoja koža delovala še bolj bleščeče.

Poudarjene trepalnice

Popolne in poudarjene, dolge, zavihane in privzdignjene trepalnice ostajajo z nami tudi letos. To pomeni, da se na trgu povečuje tudi število tehnik in metod za izboljšanje videza trepalnic, saj kozmetične znamke iščejo vedno nove načine za doseganje opisanih učinkov samo s pomočjo maskare. To dokazujeta tudi maskara Maybelline Lash Lift, ki je zaznamovala leto 2020 in se zgleduje po postopku »lash lift«, in maskara Loreal Paris Air Volume Mega, ki napoveduje, da postane pravi hit leta 2021, saj zagotavlja mega volumen brez obtežitve.

Smokey eye ali zadimljeni pogled v zemeljskih niansah

Nežne in mehkejše izvedbe zadimljenega pogleda smo naravnost vzljubili. Predstavljajo »smokey eye« v zemeljskih barvah, bakrenih odtenkih ali zlatih tonih. Kot že veš, ustrezajo vsaki priložnosti, kar ne moremo reči za klasičen črn stil, saj mehkejše barve namreč omehčajo tudi celoten videz. Preizkusi palete senčil z izbranimi mat odtenki in bleščečimi sijaji najnežnejših tekstur, kakršni sta Lancome Holiday in YSL Couture Color.

Hidrirane in sijoče ustnice

Šminke, obogatene z vlažilnimi sestavinami, bodo tudi letos med najbolj iskanimi. Zaokrožajo popularni »no makeup makeup look«, saj z nežnimi pigmenti poudarjajo naravno barvo ustnic. Med takšnimi je tudi šminka Loreal Paris Color Riche Satin, obogatena z oljem v barvi kamelij, ki ustnice naredi mehke.

Poleg šmink se po zaključku pandemije veselimo vrnitve sijajev za ustnice. In to ne katerih koli, pač pa tistih, obogatenih z vlažilnimi sestavinami, ki jih nanesemo v eni potezi, kakršen je sijaj za ustnice s hialuronsko kislino Maybelline New York Lifter Gloss.

Blush Draping

Odkar smo odkrili, da je »blush draping look« mogoče ustvariti zgolj s pomočjo rdečila, ki ga nanašamo v izdatnih količinah vse od vrha ličnic do senc, tako da se praktično spaja s senčili za veke, smo sklenili, da je videz iz modnih revij vsekakor mogoč. Ta stil bo popularen tudi letos. Ličenje z rdečilom in zabrisovanje linij med njim ter senčilom najlažje uresničimo z izdelkom, kakršen je Fit Me rdečilo, ustvarjeno tako, da poudari naravno barvo polti in se zlahka zabrisuje.

Močnejša in vpadljiva črtala

Črtalo tudi letos ostaja izdelek, zadolžen za popolno transformacijo videza. V prihajajočih sezonah bo popularno močnejše in opaznejše črno črtalo, tako na spodnji kot zgornji veki. Svetujemo ti, da uporabljaš izdelke, znane po svoji obstojnosti, ki se ne razmažejo, kakršen je denimo Loreal Paris Le Liner Signature, ali tiste, ki se ultra zlahka nanašajo, kot črtalo Maybelline New York Hyper Easy.

Micro-consealing

Metoda ličenja, ki zagotavlja brezhiben ten, trajno prekritost vseh nepopolnosti in naraven sijaj z uporabo minimalne količine ličil, bo tudi letos aktualna. Pomembno je le, da izbereš ustrezen korektor in ga uporabiš na pravi način. Naša izbranca sta korektorja Maybelline New York Fit Me in Loreal Paris Infaillible, svetujemo pa ti, da si vzameš čas in izbereš pravega zase, saj boš s to tehniko tako lahko naredila kar največ.

Kateri od teh trendov ličenja ti je najbolj všeč? Podeli z nami v komentarjih.

Preberi še: Sedem korakov za pravilno nanašanje tekočega pudra

Za ta videz priporočamo

 • NYX Professional Makeup Diamonds & Ice Please

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Falsies Lash Lift

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Lifter Gloss 006

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Blush 40 Peach

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Hyper Easy

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Riche Nudes No Doubts

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Palette Holiday

Povezane teme: make up , maskara, senčenje obraza , nega, oči , Adriana Lima, Prekopiraj videz, korektor, osvetljevalec, Maybelline New York , NYX, Air Volume

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Izdelki z gelno teksturo v sklopu nege: zakaj se jih splača preizkusiti

Kreme za obraz in izdelki s podobnimi bogatimi kremnimi formulami so nekaj, na kar smo se do sedaj vsi navadili...