Trendi ličenja, ki se ne bi smeli vrniti

Trendi prihajajo in minevajo, kot v oblačenju tako tudi v ličenju. Nekateri živijo več let, drugi se samo občasno »povampirijo«, za posamezne pa bi bilo vsekakor bolje, da za vedno »počivajo v miru«. Tisto, kar nam je še do včeraj dolivalo seksapil in privlačnost, lahko že jutri postane »demode« in estetsko nesprejemljivo. Prav zaradi tega ti predstavljamo seznam trendov ličenja, ki jih nikdar več ne bi bilo treba oživljati.

Preveč populjene obrvi

Obstaja dober razlog, zakaj imamo ljudje obrvi – te ščitijo oči pred znojem in umazanijo, obraz brez njih pa je videti kaj čudno. Kdor se je enkrat zaletel in jih preveč populil, se zaveda, da te napake ne oprostita niti naš obraz niti ogledalo, prav tako pa je ne pozabijo osupli pogledi mimoidočih.

Trendi ličenja, ki se ne bi smeli vrniti

Izrisane obrvi

Stvari se dodatno zapletejo, ko ženske ugotovijo, da so brez obrvi videti kot vesoljci, zato panično poskušajo popraviti napako, tako da z barvico začrtajo linijo na mestu, kjer so nekoč rasle dlake. Obraz odrasle osebe, »okrašen« z barvami, ki so videti kot ukradene z risanega junaka – srhljivo!

Ledene šminke

Če si želiš biti videti kot Barbika, kar izvoli! Rožnate ledene šminke, prepolne sijaja, so bile popularne v devetdesetih, in to zahvaljujoč Pameli Anderson. Na srečno smo se hitro spametovali!

Trendi ličenja, ki se ne bi smeli vrniti

Črna barvica za ustnice

Kdorkoli si je izmislil ta trend, bi mu bilo treba odvzeti dovoljenje za kakršnokoli svetovanje glede ličil in ličenja. V osemdesetih in devetdesetih so ženske svoje ustnice obrobljale s črno barvico, ne glede na to, kakšno šminko so nosile. Spajanje temne barve z vsemi mogočimi odtenki šmink vsekakor predstavlja estetski pekel. Na srečo je ta trend umrl in se zaenkrat ni ponovil.

Premočno zarisane ustnice

Jasno nam je, da si mnoge želijo svoje ustnice optično povečati, vendar klovnovski stil iz »lepotne kuhinje« Kylie Jenner ni nekaj, kar bi se splačalo ponavljati. Ženske so namreč šle tako daleč čez naravno linijo ustnic, da je bil prizor kratko malo vznemirljiv, in to ne v dobrem smislu.

Trendi ličenja, ki se ne bi smeli vrniti

Pastelna senčila

Če si želiš, da bi velika noč trajala 365 dni v letu, potem samo izvoli – nanesi pastelne barve na veke. V nasprotnem pa se temu izogibaj v čim širšem loku!

Umetna znamenja

Čeprav je bil njen zaščitni znak v obliki znamenja nad ustnico pravi, je Cindy Crawford v devetdesetih navdihovala mnoge ženske, da so si zarisovale umetna znamenja, in to po celem obrazu. Razen če ne gre za neko nujno prekrivanje mozoljčka, bi bilo najbolje, da ta trend ostane zakopan globoko v preteklosti.

Konturiranje

Klan Kardashian je naredil vse, da je ljudi širom planeta obsedlo konturiranje obraza. Dokler so to tehniko izvajali samo profesionalci ličenja, je bilo vse krasno, čim pa je trend postal svetovno popularen, so zadeve pobegnile nadzoru. Ne zabrisano dvobarvno maso in črte po obrazu je navsezadnje zamenjal naraven stil ličenja.

Trendi ličenja, ki se ne bi smeli vrniti

Črna senčila

Oboževani »smokey eye« oz. zadimljeni pogled verjetno nikdar ne bo iz mode, zato pa črno senčilo, neurejeno nametano na veke (ali celo pod njih) in t. i. rakunski stil, ki je vladal v punk, rock in gothic eri, nista niti malo seksi in si ne zaslužita povratka na sceno ličenja, nikdar več!

Preveč osvetljevalca

Osvetljevalec ni izumrl in najbrž nikdar ne bo. Kanček sijaja na mestih, predvidenih za to, bo vselej zadetek v polno, vendar pa nenadzorovano koriščenje tega izdelka povzroči, da je obraz videti kot disko krogla, kar pa nikdar ne bo postalo kul!

Trendi ličenja, ki se ne bi smeli vrniti

Preberi še: Make up trendi 2019: Jesenske barve

Za ta videz priporočamo

 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Pink For Me 376

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Riche 461

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Burgundy Bar Palette

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Master Contour Duo

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Color Queen Eyeshadow Precerverance

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Les Macarons 838 Berry Cherrie

  Takojšnje naročilo

Povezane teme: make up , maskara, senčila za oči , rdeča šminka , moda, Maybelline New York , NYX Professional Makeup, Loreal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

10 zapovedi uporabe baze

Z izbiro prave baze oz. primer-ja si lahko zagotovimo popoln videz ličil, bleščečo kožo in povsem izenačeno polt. Pred samim nakupom pa se je dobro sp...