Vse kar morate vedeti o maskari!

Maskara je verjetno najpogosteje uporabljen makeup produkt vseh časov. Je ultimativno lepotilo, brez katerega si mnoge ženske ne predstavljajo več vsakdana. Zame je to produkt, ki ga nanesem najpogosteje, velikokrat tudi na sicer popolnoma nenaličen obraz. Maskara prav vedno popestri moj videz in povzdigne moj pogled. V svojih blogerskih letih sem imela priložnost preizkusiti ogromno različic, a vseeno se mnenja, da se lov za najboljšo maskaro prav nikoli ne konča. Moja trenutno favoritka je L'Oreal Paris Miss Hippie Mega Volume maskara, ki mojim trepalnicam nudi zadosten volumen, jih podaljša, hkrati pa ne zlepi.

Za vas sem na eno mesto zbrala 10 trditev, ki jih o maskari enostavno morate vedeti!

1.Maskaro naj bi stari Egipčani uporabljali že 3000 let pr.n.št. V kombinaciji s črnim črtalom so tako poudarili svoje oči in jih celo zaščitili pred močnim soncem.

2.Maskaro je potrebno zavreči po 3 mesecih uporabe, saj se po poteku tega časa v njej naberejo bakterije. Vsekakor je čas, da je odvržete v smeti, če spremeni vonj.

3.Zvečer jo je potrebno nujno odstraniti. Ne le zato, da se izognete morebitnim vnetjem oči, temveč tudi če si želite dolgih in zdravih trepalnic. Neodstranjena maskara jih namreč lahko poškoduje.

4.»Pumpanje maskare«, da bi na krtačko dobili več produkta, je odsvetovano. Zakaj? Ker boste tako v notranjost produkta dobili zrak, ki pa bo formulacijo posušil.

5.Od porabljene maskare, ki sodi le še v smeti, lahko uporabite krtačko. Dobro jo umijte, tako da jo lahko uporabljate za razčesavanje vaših obrvi.

6.Maskara je makeup produkt, ki ga ne smete deliti z nikomur! V nasprotnem primeru boste lahko dobili vnetje oziroma infekcijo.

7.Različnim trepalnicam ustrezajo različne maskare. Poiščite takšno, ki vam bo zagotovila videz, ki si ga želite. V kolikor so vaše trepalnice krajše, izberite takšno, ki jih ne bo zlepila in bo vaše trepalnice podaljšala.

8.Za boljšo obstojnost posezite po vodoodporni različici. Vodoodporne formulacije niso namenjene le tistim, ki iščejo idealno maskaro za v vodo, temveč tudi za tiste, ki se bolj potijo, ukvarjajo s športom, imajo bolj mastne veke in si želijo bolj privihanih trepalnic.

9.Pri ličenju vašega obraza naj bo maskara zadnji produkt, ki ga uporabite. Vsekakor jo nanesite po nanosu senčil in eyelinerja, saj boste sicer izgubili privzdignjenost, trepalnice pa ne bodo več lepo ločene.

10.»Maskara obraz« je fenomen, za katerega prave razlage še ne poznajo. Verjetno gre za neke vrste refleks, zaradi katerega ob nanosu maskare praktično vedno odpremo usta (in delamo precej smešne grimase). Tako raztegnemo oziroma nekoliko bolj odpremo oko, kar pa sicer pomaga pri lepšemu nanosu.

 

Ajda Sitar: Trend na ustnicah: močna pigmentacija in mat zaključek

Za ta videz priporočamo

  • Miss Hippie Mega Volume L'Oreal Paris

Povezane teme: make up , maskara

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Monokromatska ličila: Celoten videz v eni barvi

Ličenje lahko izpopolnimo in izvedemo na več različnih načinov...