Yes or pass: barvne umetne trepalnice

Barvne maskare so se pojavile v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in so pomenile absolutno revolucijo za svet ličil. Pobarvane trepalnice so bile simbol lahkotnosti in svobode, povsem po pričakovanjih pa so jih proslavile pripadnice hipi komune, znane pod imenom »otroci cvetja«. Od tedaj do danes se je spremenilo marsikaj, kljub temu pa so vpadljivo barvaste trepalnice svoje trenutke slave doživljale v vsakem desetletju in, glej glej, ponovno so »vstale od mrtvih«! Modni trend je s svetlobno hitrostjo zavladal družbenim mrežam, zagospodaril na Instagram sceni, pa tudi na modnih pistah. Tokrat je odšel celo dlje – namesto barvne maskare na profilih svetovnih lepotic srečujemo umetne trepalnice v barvi!

Yes or pass: barvne umetne trepalnice

Rumene, oranžne, zelene, neonske

Ne glede na medsebojne razlike, vsi stili ličenja sledijo skupnemu pravilu – trepalnice morajo biti poudarjene! Naj bodo ostala ličila še tako urejena in veličastna, brez gostih in dolgih trepalnic je vsak trud zaman. Ob vseh priložnostih, posebnih, slovesnih ali povsem vsakdanjih, ženske poskušajo svoje oči narediti večje, lepše in bolj izzivalne. Črna, rjava in modra maskara predstavljajo klasike, danes pa so poleg njih dostopne najrazličnejše barve: od vijolične in roza, prek zelene, do oranžne in rumene! Ko smo že pomislili, da smo videli vse mogoče, so nam svetovne trendseterke predstavile cel kolorit umetnih trepalnic. Dostopne so v »kosu« (v eni sami barvi) ali posamezno, v več barvah, ki jih lahko kombiniraš in razporejaš po lastni želji. Če ti ne primanjkuje kreativnosti, zate meje ne obstajajo in barvne umetne trepalnice lahko kombiniraš na nešteto različnih načinov.

Yes or pass: barvne umetne trepalnice

Življenje ni Instagram

Novi trend deluje nadvse živobarvno in učinkovito – posebej na fotografijah. Vendar življenje ni Instagram, tu pa nastane problem. Barvne trepalnice je vsekakor treba prilagoditi letom, poleg tega pa dobro razmisli, ali se ta trend splača preizkusiti tudi takrat, ko nisi na dopustu, počitnicah ali glasbenem festivalu, ne glede na to, da na družbenih mrežah predstavlja pravi hit.

Sodba – barvne umetne trepalnice, da ili ne?

Na to vprašanje ni lahko odgovoriti … Po eni strani nadgradnja trepalnic vsekakor prihrani precej časa in zagotavlja seksi pogled od jutra do noči. Po drugi strani si predstavljaj, da se iz dneva v dan budiš s pisanimi trepalnicami, da v odtenkih kameleona odideš v trgovino, banko, zdravstveni dom ali na avtobus, kjer te spremljajo sami začudeni pogledi. Da ne govorimo o tem, da umetne trepalnice, tako tudi barvne umetne trepalnice, pri občutljivejših ljudeh lahko izzovejo draženje oči, njihovo okužbo ali odpadanje naravnih dlak.

Yes or pass: barvne umetne trepalnice

Kompromis za splošno zadovoljstvo

Če si vendarle želiš preizkusiti intenzivne pigmente na trepalnicah, je najvarnejša in najmanj boleča opcija maskara za volumen, seveda v barvi. Najboljša maskara je tista, ki tvoje trepalnice naredi gostejše in daljše, in z le nekaj vaje z njo lahko ustvariš pravo umetniško delo. Najprej nanesi bazo za trepalnice, zatem z natančnimi gibi razporejaj barve tako, kot želiš. Lahko namažeš koren z eno in vrhove z drugo barvo, odtenke lahko menjaš tudi po dolžini veke … Možnosti so neomejene in, kar je najbolje, če na koncu nisi zadovoljna, vse probleme lahko odstraniš z enim samim dotikom vate in odstranjevalca ličil. Vsekakor, ko ujameš prav tisti videz, ki si ga želela, vzemi v roke kodralnik za trepalnice in »odpri« svoj pogled – to bo pika na i za popolnost, ki jo ustvarjaš.

Preberi še: 3 triki za umetne trepalnice – brez umetnih trepalnic

Za ta videz priporočamo

 • Lancôme Hypnose Blue Mascara

 • YSL Mascara Vinyl Couture 3 Green

 • YSL Volume Effet Faux Cils Violet

 • YSL Mascara Vinyl Couture 3 Gold Top Coat

 • NYX Professional Makeup Color Mascara Purple

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Color Mascara Blue

  Takojšnje naročilo
 • NYX Professional Makeup Color Mascara Brown

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Miss Baby Roll Indigo Mascara

Povezane teme: oči , trend , večerni make up , dnevni make up

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trendi ličenja 2020: obdržali se bodo tudi letos

V nadaljevanju si poglej trende ličenja, ki smo jih vzljubili že v letu 2020 in bodo popularni tudi letos...