Za ali proti: prekinjene obrvi, trend, ki se vrača

Zveni neverjetno, a je vendar resnično – trend, ki je bil v začetku devetdesetih popularen med hip-hop izvajalci in se je s časom razširil tudi na nas »navadne smrtnike«, je ponovno zaživel na Instagramu, za kar gre zahvala mladim ženskam, ki rade eksperimentirajo in se poigravajo z oblikami.

Za ali proti: prekinjene obrvi, trend, ki se vrača

Ta retro trend lahko kreiraš kar sama doma, s pomočjo britvice in škarjic za obrvi, barvice za zapolnjevanje obrvi ter korektorja. Še preden pa se odločiš, da ga preizkusiš, si poglej, kateri koraki so pri tem najbolj zanesljivi.

Kako narediti prerez?

- Postopek začni z oblikovanjem, kot to tudi sicer počneš, s pinceto ali britvico.

- Če prerez delaš prvič, vzemi malo gostega korektorja z visoko prekrivno močjo in z oglatim čopičem zariši mesto, kjer bi želela obrvi prekiniti. Preizkušaj vse dokler ne boš povsem zadovoljna s pozicijo, debelino in celotnim videzom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

- Ko končno določiš, kakšen prerez bi ti najbolje pristajal, odstrani korektor ter počeši dlačice navzdol s čisto krtačko maskare ali glavničkom.

- S škarjicami odmakni dlake z mesta, kjer želiš ustvariti prerez, jih počeši navzgor, zatem pa z nežnimi in počasnimi gibi obrij želeno področje.

- S svojo najljubšo barvico za obrvi izenači barvo in zapolni dele, kjer so dlačice razredčene, zatem nadaljuj z običajnim ličenjem.

Dizajn in mesto prereza

Najbolj popularna mesta za presek se nahajajo tik za lokom, na samem loku ali »na repu«. Te pozicije so izbrane tako, da prerez ne moti splošnih karakteristik obraza in ne spremeni osnovnega videza.

Za ali proti: prekinjene obrvi, trend, ki se vrača

Presek je lahko postavljen vertikalno ali blago diagonalno, nekateri imajo raje enega, drugi više prerezov, posamezniki pa so šli celo tako daleč, da so si izmislili obliko X.

Vprašanje vseh vprašanj: Ali bodo obrvi ponovno zrasle?

Preden odgovorimo na to vprašanje, sledi drobno opozorilo: obrvi skupaj z očmi zavzemajo centralni del obraza, zato bi bilo dobro, da se vedno zavedaš pomembnosti vsake napake na tem področju!

Če se novemu-staremu trendu ne moreš upreti in se tudi sicer ujema s tvojo življenjsko estetiko, pa samo pogumno! Pomembno je, da pazljivo slediš navodilom za britje, pa ne bo razloga za skrb. Obrvi vodo že po nekaj dneh začele rasti, najkasneje v mesecu dni ali dveh pa bo vse kot nekoč.

Za ali proti: prekinjene obrvi, trend, ki se vrača

Puljenje obrvi s pinceto (iz korenine) pa mimogrede nima takšne garancije! Četudi imaš dovolj sreče, da dlačice začnejo ponovno rasti, bo za to potrebno veliko več časa, saj bodo razredčene, bistveno stanjšane, spremenil pa se bo tudi kot njihove rasti. Zato ti toplo priporočamo, da pri oblikovanju presekanih ali prekinjenih obrvi pozabiš na pinceto.

Preberi še: Barvica ali tuš za veke?

Za ta videz priporočamo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Takojšnje naročilo
 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Total Temptation Brow Definer Blonde

  Takojšnje naročilo
 • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Soft Brown

  Takojšnje naročilo
 • Maybeline New York Tattoo Brow Pomade 03 Medium Brown

  Takojšnje naročilo
 • Lancôme Monsieur Big Brow

Povezane teme: make up , trend , Lancome, obrvi, korektor, Maybelline New York , L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najboljše CC kreme in korektivni tekoči pudri za izenačen ten

Sanjaš o koži brez napak, izenačeni in gladki polti? Bi si želela, da brazgotine, akne, pigmentne lise in rdečica izginejo s tvojega obraza...