Triki strokovnjakov za boj proti lomljivim nohtom

Verjemi nisi edina! Tudi nam se je že velikokrat zgodilo, da se nam je noht zlomil v najbolj nepravem trenutku, najsi bo med svečano večerjo ali pa ob zmenku s fantom, ki nam je bil še posebej všeč. (Si vedela, da številni fantje ob pogledu na dekle hitro ocenijo tudi urejenost nohtov?) In kako popraviti škodo?

Strokovnjaki so nam priskočili na pomoč in zaupali nekaj nasvetov za ravnanje z zlomljenim nohtom.

Slabo negovani nohti

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Nohti, ki jim primanjkuje vlage, se lahko pogosto zlomijo, saj jih v vsakodnevnih dejavnostih pogosto izpostavljamo 'nevarnostim'. Najsi bo med tipkanjem po tipkovnici ali pa zgolj zaradi preobremenjenosti in stresa. Lomljenje nohtov je tudi posledica pomanjkanja vitaminov in mineralov, lahko pa do tega privede tudi že obrabljeni lak na nohtih, ki jih ne zavaruje več pred zunanjimi vplivi.

In kako lahko zlomljen noht popravimo?

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


V kolikor si doma in imaš za to na voljo dovolj časa, priporočamo, da razrežeš čajno ali kavno vrečko na nekoliko večji delček, kot je kos nohta, ki potrebuje popravilo. Nekaj lepila za nohte tako nanesi na poškodovano mesto in pokrij s papirjem. Prepričaj se, da lepilo resnično doseže vso površino papirja. Počakaj da se posuši in obreži v obliki nohta ter nanesi lak.

Namig: Sicer pa ne pozabi posvetiti veliko pozornosti svojim nohtom, primerno jih neguj in odstranjuj že odkrušen lak ter jih zavaruj z lakom, ki poskrbi za moč in odpornost.

Preberi še: Kako do dolgo obstojne manikire?

Za ta videz priporočamo

  • Essie Too Too Hot

  • Essie Luxedo

  • Essie Licorice

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se