Vodič po negi kutikul

Prav zato našega okrasa na rokah ne gre tako z lahkoto zanemariti, tokrat pa smo se posvetili roženi plasti, ki pokriva majhno površino nohtne plošče, kutikuli.

Očisti vso odmrlo kožo

Si kdaj opazila naključno sprehajalko s čudovito urejenimi nohti, vendar pa so bili vpadljivi rdeči barvi navkljub nohti vidno slabo negovani. Zgodi se prav vsaki, saj lahko kaj hitro pozabimo na nego, ki jim jo moramo posvetiti. Še prav posebej občutljiva je kutikula. Priporočamo ti, da ob vsaki vroči kopeli obnohtno kožico nežno potisneš nazaj. Če se želiš znebiti zaraščanja, očisti vso odmrlo kožo z nohta in nanesi lahki piling z alfa hidroksilno kislino, rezultati pa bodo vidni že po tednu dni.
 

 

A post shared by essie (@essiepolish) on


Vnesi masažo v svojo dnevno rutino

Strokovnjaki tako svetujejo tudi, da v svojo dnevno rutino vneseš masažo kutikul in obnohtne kožice, ob tem pa priporočajo uporabo različnih olj, najboljše bo mandljevo. Za nanos lahko uporabiš kar ščetko za čiščenje zob, ki bo nežno zdrgnila kožico in noht ter olje nanesla tudi na predelčke, ki bi jih sicer težko dosegla. Ne ščipaj obnohtne kožice na kutikulah prepogosto, saj lahko to privede do ranic in ureznin, zato se rajši loti negovanja tega predela. Striženja se loti le takrat, ko je to resnično pomembno, sicer pa bo bolje, če se prepustiš kar strokovnjakinjam v salonu.

Preberi še: Konec krhkih nohtov

Za ta videz priporočamo

  • Essie Cuticle Oil Apricot

Povezane teme: laki za nohte, essie

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommend

Podlak, naš najboljši prijatelj

Zdi se, da na svetu ni več dekleta, ki se ne bi zavedalo pomena podlaka pred pričetkom lakiranja nohtov. Se strinjaš...