10 zapovedi mat šminke

Naše ustnice v zimskih mesecih potrebujejo prav posebno nego, poškodbe in izsušenost pa so kaj hitro vidne tudi pri ličenju, predvsem pri uporabi mat šminke, ki na suhih ustnicah ne izgleda nič kaj privlačno. Prav zato smo sestavile seznam desetih zapovedi, zahvaljujoč kateremu bodo tvoje ustnice kljub mrazu naravnost čudovite. 

1. Imaš v rokah pravi odtenek mat šminke?

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Strokovnjaki svetujejo, da izbiraš med koralnimi, rdečimi in rožnatimi odtenki.

2. Piling

Medtem ko bleščeča šminka dopušča nepravilnosti, pa so te popolnoma nesprejemljive pri nanašanju mat šminke. Prav zato je pomembno, da ustnice pred nanosom šminke dobro negujemo tudi s pomočjo pilinga, ki bo odstranil odmrlo kožo, priporočamo kar ščetko za zobe s katero nežno podrgneš po ustnicah.

3. Balzam za ustnice

Po 'pilingu' nanesi na ustnice balzam, ki jih bo navlažil in nahranil.

4. Obrobljanje ustnic


Obrobi ustnice s svinčnikom, tako boš zadržala šminko na svojem mestu in poskrbela za brezhibno obliko.

5. Primer

Priporočamo uporabo primerja za ustnice, s pomočjo katerega bo šminka ohranila svojo barvo, saj ustnice sicer niso enobarvne, temveč se na njih nahajajo različni odtenki, s pomočjo primerja pa boš le te izenačila. S primerjem bo šminka naravnost zaživela, poleg tega pa se bo z njegovo pomočjo tudi obdržala na ustnicah.

6. Brezbarvni puder za obstojnost

Če še dodatno želiš poskrbeti za obstojnost šminke, na ustnice položi tanek papirnati robček in nanj nanesi brezbarvni puder.

7. Puder


Po nanosu šminke okrog ustnic nanesi puder v barvi svoje kože, le tako boš ustvarila lepe in precizne robove.

8. Osvetljevalec

Za dodatno dimenzijo ustnic nanesi nekaj osvetljevalca v sredino spodnje ustnice. Nekateri odtenki šminke namreč optično pomanjšajo ustnice, s pomočjo osvetljevalca pa jim boš povrnila volumen.

9. Ponovno

Te mika, da bi sredi večera svoj videz osvežila še z enim nanosom, s katerim bi prekrila tudi bledenje šminke? Nikar! Predlagamo, da z robčkom očistiš ustnice in začneš od začetka, sicer lahko tvoje ustnice dobijo videz plastenja, ki pa v ličenju ni tako moden kot pri oblačenju.

10. Robček + balzam za ustnice

Če imaš težave z odstranjevanjem mat šminke, poskusi z robčkom na katerega si nanesla nekaj vazelina.

Preberite še: Vrnitev sijočih ustnic

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentarji ( 0 )

Za objavo komentarjev se morate registrirati

Registrirajte se

Registrirajte se / Prijavite se