Trije nasveti, ki jih je dobro poznati preden kupiš novo maskaro

Že stari Egipčani so bili pravi ljubitelji poudarjanja oči, tako so že v tistem času posegali po pripomočkih podobnih današnji maskari in si z njimi barvali trepalnice. Do danes se kaj dosti ni spremenilo, maskara ostaja eden izmed najbolj nepogrešljivih lepotnih pripomočkov današnjega časa. Tako je prav, da ji posvetimo nekaj minut, preden se odpravimo v trgovino po novo. Spodnji nasveti ti bodo ob nakupu prišli še kako prav.

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Seveda sta tako oblika kot velikost zelo pomembni za sam končni videz, ki ga ustvari maskara 

Če tako želiš dodati trepalnicam nekaj volumna izberi metlico z daljšimi ščetinami, saj krajše morda ne bodo mogle prekriti vseh v enem samem potegu. Zaradi tega bo nanosov maskare več, kar lahko povzroči nastanek grudic.

Ne gre niti mimo formule maskare 

Če bi morala podaljšati trepalnice izberi maskaro s tem učinkom, drugače pa se rajši drži lažjih formul, saj se ob napačni tvoje trepalnice hitro obtežijo. Tako ne boš več mogla prhutati z njimi kot nekoč.

Vodoodporna formula lahko pusti črne kolobarje pod očmi, zato rajši izberi maskaro, ki je prav tako odporna na vodo, vendar jo je dosti lažje očistiti. Prav tako pa se bo izkazala, ko se ti bodo orosile oči.

Še en namig: Že veš kakšne barve maskare si želiš?

Črna je najbolj priljubljena, vedno več pa je tudi rjavih in temno modrih. Preizkusi še barve kot sta vijoličasta in zelena, za nekaj zabave in eksperimentiranja.

Preberi še: Kratka zgodovina eyelinerja

Za ta videz priporočamo

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express Mascara

Povezane teme: maskara, oči

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Barvica ali tuš za veke?

Sedaj pa vprašanje vseh vprašanj: barvica ali tuš za veke? Če nisi prepričana, kaj ti bolj ustreza, ti bomo poskusili pomagati...